5. jan, 2015

Kussen opschudding!

Het nieuwe jaar is meestal aanleiding om de kus discussie, weer eens lekker op te laten laaien.
Het Gelukkig Nieuwjaar Wensen, doen we dat nou met 2 kussen of met 3? Of helemaal niet? Je wordt er niet goed van, we zijn kennelijk zo bang om lichamelijk contact te hebben, dat we ons erg druk maken over de kus!
Wat een gedoe, waarom zouden we de geluks wens kus afschaffen?
Het is toch een teken van hartelijkheid, genegenheid en vriendelijkheid?
Stel je voor dat we alles af zouden doen, met zo’n klinisch koud slap handje? Dat is toch raar? Net of je een hekel aan de ander hebt.
Gelukkig Nieuwjaar hier is mijn hand, beetje nat, want ik kom net, van het toilet! Dat is toch niks?

In Oosteuropese landen kussen zelfs de mannen elkaar, en echt, ze zijn daar heus niet allemaal Homo, het is gewoon traditie!
Hier kussen alleen de vrouwen de mannen en omgekeerd, en vrouwen de vrouwen. Oke dat zijn we nou eenmaal zo gewend.
Maar dan toch steeds die discussie? Kussen is onhygiënisch hoor je vaak! Of je brengt zo ziektekiemen over! Neem maar van mij aan, dat een simpel kuchje, meer bacillen rondstrooit als een kus op de wang!
We zijn een beetje contactarm geworden, bang voor aanraking!
Daar moeten we dus vanaf, door aanraking van elkaar, raak je met elkaar verbonden, aanraking heeft zoiets van je hoort erbij, niets om bang voor te zijn!

En waar zijn we nou eigenlijk bang voor?
Kussen op mond? Nee dat is voor mij in ieder geval de grens. Mensen meuren altijd een beetje uit hun straatje, en Oudjaarsavond staat garant voor menig visschoteltje, dus op de mond………tenzij je van een zure vis uien lucht houdt? Een kus op de mond is een beetje ranzig, als je allebei te snel naar voren komt, stoten de voortanden tegen elkaar aan. 
Niet doen dus, behalve bij je eigen partner natuurlijk.
Een kus op de mond brengt wel bacillen over, en speeksel overdracht is zeker niet aan te raden. En waarom zou je van een of andere wildvreemde zijn mondsappen willen proeven? Nee dank u wel!

Een kus als goed gebaar? Ja toe maar!

Eppo