7. jan, 2015

Dwarf Tales!

Ik weet niet hoe ik moet beginnen vandaag, de aanslagen in Parijs? Wat een verschrikking. En dan ga ik een beetje lollig proberen te doen? Ik troost mij met het feit dat de omgekomen cartoonisten, en andere slachtoffers ongetwijfeld zouden hebben gewild, dat we de draad weer gaan oppakken. Als we ons gevoel voor humor laten afnemen, zijn we straks nergens meer. Dus bij deze wil ik toch iets vertellen wat mij is opgevallen de laatste tijd. Heeft u wel eens van een Twitterkoning gehoord? Vast wel, een Twitterkoning is iemand die veel volgers trekt op Twitter. Ikzelf ben dit absoluut niet, maar voetballer Wesley Sneijder wel. Tegen wil en dank, dat dan weer wel, maar toch? Wesley Twittert er gedurende dag er lustig op los, en dat is niet onopgemerkt gebleven, want zijn fans vinden het helemaal geweldig!

Waarom mijn opmerking tegen wil en dank? Wesley is niet zomaar met Twitteren begonnen. Hij is gaan Twitteren toen hij met Yolanthe verkering kreeg. Yolanthe wilde Wesley in de gaten houden, waarom?  Dat laat zich raden! Eerst liet ze hem volgen door een detective, dat was geen succes. Als Wesley zich verstopte in een zandbak met kleuters, zag niemand hem meer, hij is namelijk nogal klein van stuk. Maar kleine mannen met een dikke bankrekening, zijn echte vrouwen magneten. Dus Yolanthe heeft Wesley opgedragen om elke dag een aantal keer te Twitteren, over waar hij is en wat hij doet. Natuurlijk geen waterdicht systeem maar toch! En omdat Wesley de toorn van Yolanthe vreest, doet hij braaf wat hem wordt opgedragen.

Hij Twittert b.v. “ben nu in de supermarkt, wat schrok de kassa juffrouw toen ze mij zag, verstopt achter een pak melk”! Of hij Twittert, “ ben nu in de Ziggodome, mooi concert, alleen zie ik niks vanaf de eerste rij”. En zo weet Yolanthe waar hij uithangt, dit is de enigste manier om hem een beetje te volgen. Als hij op straat loopt is er geen beveiligingscamera die hem registreert. Een buitenlamp met zo’n sensor reageert ook al niet op Wesley, zelfs niet als hij op en neer springt. Yolanthe moet wel, wil ze hem kunnen volgen! Lijkt mij heel vervelend als je zo klein bent, dat je bang moet zijn voor een lieveheersbeestje. Fijn voor Wesley, dat er internet is!

Twitterkoning of niet? Voetballen? Ja dat kan hij wel!

Eppo