12. jan, 2015

Nog meer graaien!

Het is weer zover, de overheid heeft weer iets bedacht om ons nog meer geld uit de zak te kloppen. Minister Ronald Plassterk maakt zich hard voor hogere belastingen op gemeentelijk niveau! Hij vind het nodig dat gemeentes meer belastingen mogen gaan heffen van haar burgers. Dat komt door het het feit dat gemeentes meer zorgtaken krijgen toebedeeld. So far so good, natuurlijk… als de gemeente meer moet betalen, mogen ze ook belasting innen. Immers Den Haag doet een stap terug, en laat meer over aan de lokale overheden. Het zal toch wel zo zijn, dat indien gemeentes ons meer gaan belasten, Den Haag ons meer zal ontlasten? Ze doen immers een stap terug? Ja toch? Of toch niet?

Mij bekruipt het angstige gevoel, dat Den Haag ons helemaal niet gaat ontlasten, maar dat het landelijke belasting niveau blijft zoals het is. Het verhaal van hogere gemeentelijke belastingen, zal niet leiden tot lagere landelijke belastingen. Goed bedacht Plassterk, een bewindsman waardig! Je schaart je hiermee in het twijfelachtige rijtje van eerdere zakkenvullers, die tal van maatregelen hebben bedacht, om de burger geld uit de zak te kloppen. Kent u het kwartje van Kok nog? We weten allemaal dat de overheid neemt, maar nooit meer iets teruggeeft aan de burger. Doodgewoon vuile leugenaars dus.

Zo zal het ook gaan met de maatregel meer gemeentelijke belastingen. Ik kan mij niet voorstellen dat Den Haag minder belasting gaat heffen, met andere woorden, het komt er gewoon weer bij. Al dat gedoe en overgehevel van zorg naar de gemeenten, zal ons op meer belasting betalen komen te staan! Dat is wat Minister Plassterk bedoelt, al zegt hij het niet rechtstreeks in ons gezicht. Betalen met die hap! Afpakken dat geld, pers de burger maar uit, burgers zijn sinaasappels lekker sappig en makkelijk uit te persen. Zo denk Denkt politiek Haag over zijn burgers, het woord burger veroorzaakt eurotekens in de ogen van een politicus! Is het wel eens anders geweest?

Graai maar in de burger zijn beurs, dat gaat goed totdat hij scheurt!

Eppo