2. feb, 2015

Mooiste dag?

Je huwelijksdag is de mooiste dag van je leven, tenminste dat wordt algemeen  aangenomen. Maar helaas blijkt dat niet waar te zijn. Het is zelfs grote onzin! Trouwen is helemaal niet de mooiste dag van je leven, het is juist helemaal niet mooi! Het huwelijk is één grote stressbal, als je besluit om te gaan trouwen?Zorg er dan voor dat je stress bestendig bent. Begin al ver van tevoren met het slikken van Valium, het organiseren van een huwelijk is bijzonder stressvol ongeveer 66% ervaart dit zo. Je moet dan ook nogal wat regelen, een locatie om te trouwen, en voor het feest. Soort eten en drinken, kleding en uitnodigingen, noem het maar op! Wat kan er al niet misgaan? Als je er aan denkt, zorgt dat voor menig slapeloze nacht. Is dat nou de mooiste dag? Een en al stress, wat doen mensen zichzelf aan?

De dag zelf is ook een hele grote stress beleving! Dat begint al in de morgen, komt de kapper op tijd? Komt mijn aanstaande op tijd, en heeft hij geen witte sokken aan onder zijn pak? Als hij zijn pak maar niet vergeet? Wat kan er al niet misgaan op zo’n dag? Als je s’ avonds in bed ligt, en de huwelijksnacht begint, heb je nergens zin meer in. 40 procent van de getrouwde stellen heeft geen sex gehad tijdens de huwelijksnacht. Dus daar hoef je ook al niet voor te trouwen. Geef mijn portie maar aan fikkie, ga mijzelf een beetje de stress inwerken! Waarom doen mensen dit eigenlijk? Het kan niet zijn omdat het leuk is, lijkt mij?

Een feestje geven kan best leuk zijn, maar hou het simpel! Zoek een leuke kroeg en stuur je uitnodigingen, je ziet wel wie er komt. Maak je niet druk over kleding, of over familie leden die niet met elkaar overweg kunnen. Wie komt dat zie je vanzelf wel. Dat is de basis voor een leuk feest, niet al dat gedoe en geregel wat hoort bij een huwelijksdag. Zo kun je toch nooit de mooiste dag van je leven hebben? Het is allemaal gedoe, en waarvoor? Om je familie te behagen? Om je vrienden af te bluffen, met een perfecte dag? U moet zelf maar weten, maar ik zou er niet beginnen. En je huwelijksnacht? Ik zou die voor het huwelijk vieren, dan heb je dat alvast maar gehad!

Huwelijksstress op de mooiste dag? Niks moet maar alles mag!

Eppo