4. feb, 2015

Zilte Zee?

Heeft u het wel eens gedaan? Vast wel, volgens mij heeft iedereen het wel eens gedaan?

Dit gaat over het doen van een plas in de zee!

Het schijnt zo te zijn dat de meeste Nederlanders wel eens geplast hebben in de zee. Is het water daarom zo zout?

Nee dat zou te veel eer zijn voor de mens, de zee is van zichzelf zout, en een plasje van een mens maakt echt niet zoveel uit.

Maar het idee dat 15 miljoen Nederlanders af en toe in de zee plassen?

Ik moet er niet aan denken. En dan ook nog te bedenken dat zeedieren dit ook doen. Bijvoorbeeld Walvissen piesen honderden liters per dag?

Getverr, pootje baden? Mij niet gezien!

Maar toch zodra het weer kan, gaan duizenden Nederlanders naar de kust!

En als je dan op het strand ligt en je moet nodig? Nou dan weet je het wel. Die vleug warm water langs je benen, komt echt niet door de zon, het is maar dat je het weet!

 

Zeewater heeft ook een eigenaardige geur, een geur die bij mij tot voor kort, doorging voor een frisse zilte lucht. Gelukkig weet ik nu wel beter!

De zee is 1 groot urinoir en wat je ruikt is verse Eau de Urine.

Zeelucht is, alsof je naast een pisbak op een popfestival staat!

En zomers op het strand zie je al die mensen staan in de zee, tot hun middel in de gierkelder? Dat ze dit uithouden? Of zouden ze dit niet weten? Of misschien kan het ze gewoon niet schelen?

Hoe het ook is, ik neem mijn maatregelen. Ik was al geen fan van het strand, maar nu ga ik er niet meer heen.

Ga toch zeker niet met al die mensen in de zee zeiken?

 

Maar goed de planten in de zee schijnen dit niet erg te vinden, het is zelfs zo dat zij er wel bij varen. Toch ook nog goed nieuws in deze kwestie.

Erger is dat zeeplassers dit ook in het zwembad doen. Zwembaden worden altijd sterk gechloord, en dit is niet voor niets.

Mensen doen hun ontlasting in het water, en chloor maakt de bacterien dood. Maar ook dit idee is voor mij het sein, om niet meer naar een zwembad te gaan. Het idee alleen al, je neemt een duik, en met je gezicht voorover, glij je zo iemand zijn net vrijgelaten blaasinhoud tegemoet!

Getverr………maar ook hier weer, hele hordes mensen die denken dat het wel meevalt. Ik geloof dit allang niet meer. Misschien heb ik wel een urine fobie, zo iemand die overal gezeik hoort? Maar het zij zo, ik ga wel gewoon thuis onder de douche!

 

Wat zegt u? Waar douchewater vandaan komt? Nee toch……!

 

Eppo