11. feb, 2015

Raarrrrr......!

Het is allemaal wat, de Derde Wereldoorlog staat als het aan Poetin ligt, op uitbarsten. En toch het lijkt net of iedereen het druk heeft met hele andere zaken? Op dezelfde pagina als het Oekraine nieuws, staat ook dat internet snelheid van huishoudens met 100 Mbps is verhoogd. Kim Kardashian heeft spijt van het maken van haar sextapes, en minister Asscher zoekt een oplossing voor een ontslagregeling. “Hallo joehoe…… ja hier! De Derde Wereldoorlog kan ieder moment uitbreken!” Schreeuwen helpt niks, mensen zijn niet geinterresseerd in Oorlog, en al helemaal niet als het jezelf betreft. Oorlog is lastig en je wordt er vies van, nee dan gaan we liever iets leuks doen! Vervelend die Poetin Bah! Maar wat nou als het echt misgaat? Nou gewoon dan begint het, en gaan we gewoon door met leven zoals we nu doen! Dat denken we dan!

Laten we maar hopen dat ik de plank volledig mis sla, want er is natuurlijk niets mis met gewoon verder leven. Wat ook weer eens oplaaide, is het fenomeen kindermisbruik door gezagsdragers van de Katholieke Kerk. Alweer voor de zoveelste keer!Kennelijk is het leven onder het Celibaat zwaarder als dat er wordt gezegd. Priesters zijn ook mensen en hebben ook hun behoeftes, en als je huishoudster niet wil? Ga je op zoek naar iets anders. En kinderen zijn dan een gemakkelijk slachtoffer. Totaal verwerpelijk maar wel dagelijkse praktijk. Ik vraag mij oprecht af, hoe het eigenlijk zit, met het begrip naastenliefde uit de Bijbel? Zoals altijd zijn het juist de mensen die er een zootje van maken. De Bijbel is net zoals alle heilige geschriften een verzinsel van mensen.

Misschien ben ik wel een beetje negatief, maar ik zie zoveel stommiteiten om mij heen. Zoveel mensen die zichzelf heel wat vinden, en er vervolgens een zootje van maken. Daar wordt ik echt niet blij van! Neem nou de reactie van minister Dijsselbloem over Griekenland?  De Grieken gaan niks meer terugbetalen, en hij is nog de enigste die denkt van wel. Weer niveau Kip van deze politicus! Geloven dat als je  geld in de zee gooit, het met rente weer terugkomt! Wordt wakker Jeroentje! Alles is weg! En het komt echt niet meer terug! De drol die ik uitscheet vlak voor de lening aan Griekenland wist het al. Het geld komt nooit meer terug! Eigenlijk best erg als je een minister met een hoop stront vergelijkt, maar hij heeft het er dan ook zelf naar gemaakt, denk ik dan!

Een drol of Minister President? Zalig zijn zij die het verschil nog kent!

Eppo