16. feb, 2015

Horror uil!

Kwadijk daar moet je op dit moment niet zijn, ga er met een grote boog omheen. En als je er toch heen moet? Blijf dan in de auto, en hou de ramen goed dicht. Het moet echt! In het Noordhollandse dorpje Kwadijk heerst een waar schrikbewind, een grote uil tijstert de lokale bevolking.

De uil in kwestie is een Europeese Oehoe, hij is groot en sterk, en zit er niet mee om een mens aan te vallen. Zelfs op klaarlichte dag!

En dat terwijl uilen toch echt nachtdieren zijn.

Als je in Kwadijk op de openbare weg begeeft voel je de spanning, je staat niet langer aan de top van de voedselketen, je loopt gevaar, je bent de prooi van een levensgevaarlijk roofdier.

De bevolking noemt de uil al de Horror Oehoe. Vanuit het niets slaat hij toe. Stil als een Stealth Vliegtuig komt hij aangevlogen, en opeens slaat hij zijn klauwen naar je uit, je voelt een klap tegen je hoofd. Je rent weg maar het geeft je niet, het roofdier zet de achtervolging in.

 

Je rent naar een huis toe en je wilt de deur openmaken, in je zenuwen kun je de deurklink niet vinden, je kijkt achterom, en het laatste wat je ziet zijn twee vlijmscherpe klauwen, die je gezicht aan flarden scheuren.

Bloedend zak je in elkaar, De uil viert zijn lusten bot op zijn prooi, en stopt er pas mee als je niet meer beweegt. Voldaan vliegt het monster weer weg, op zoek naar een volgende prooi!

Is het echt zo erg? Nee natuurlijk niet, de Oehoe verdedigt zijn territorium, door de mensen weg te jagen die te dicht in de buurt komen.

Waarschijnlijk is de betreffende Oehoe een exemplaar, dat door een mens is grootgebracht, en daardoor niet bang voor ons is!

 

Wilde Oehoe’s vallen geen mensen aan, ze kijken wel uit, veel te gevaarlijk.

Maar zo’n half tamme variant houd het dorp Kwadijk in een ijzeren greep.

Mensen zijn bang, en gaan met helmen de straat op.

Oke het is lastig nu even, en we moeten er weer even aan wennen, dat er dieren terugkomen in onze omgeving, die groot en sterk zijn. Wij staan niet altijd meer bovenaan de voedselketen.

De Horror Oehoe van Kwadijk zit er nog wel even, en laat zich niet zomaar wegjagen.

 

Bang voor meneer de uil? Nee toch? Zijn onderbroek is vuil!

 

Eppo