17. feb, 2015

Alweer zo'n dag?

Het is toch eigenlijk te gek voor woorden? Waarom nou weer? Dit is toch niet normaal? Het is Nationale Wees Eens Vriendelijk Dag! Als je tegenwoordig een scheet laat, wordt er een speciale dag voor opgericht. Ik vind dat niet normaal, mijn hele agenda staat zo langzamerhand vol met speciale dagen! Als ik in de ochtend wakker word is het eerste wat ik doe, even op het internet kijken, of er iets speciaals is die dag. Ik wil niets missen, en al helemaal wil ik niet, dat iemand mij attent maakt op het feit, dat ik niet weet wat voor een speciale dag het is! Mij krijgen ze niet! Vandaag moeten we vriendelijk zijn tegen elkaar? Het is mij een raadsel waarom deze dag er is? Zijn we niet vriendelijk genoeg naar elkaar? Ach ja, dat laatste kan altijd beter, maar om daar nou een speciale dag voor op te richten? Kom op nou!

Maar het kwaad is al geschied, het is Nationale Wees Eens Vriendelijk dag! En natuurlijk ben ik dit totaal vergeten, ik heb mensen afgeblaft, uitgescholden en voor rotte vis uitgemaakt. Als ik het had geweten zou ik dat niet hebben gedaan natuurlijk, en als er iets speciaals is houd ik mij er graag aan. Schelden doen we morgen dan wel weer! Maar nu heb ik deze mooie dag bezoedeld, met mijn gedrag? Daarom zeg ik sorry, alhoewel? Nee ik zeg helemaal geen sorry, die mensen die ik heb uitgescholden, hebben het er zelf naar gemaakt! De hele dag waren ze al bezig om mij uit te lokken en te sarren, en ja als ik kwaad wordt nou berg je dan maar!

Een thema voor één dag heeft toch geen zin? We zijn nou eenmaal niet altijd even vriendelijk naar elkaar. Natuurlijk scheld ik niet naar mensen, iedereen die mij kent weet wel beter. Ik wil alleen maar benadrukken dat we dagen kunnen verzinnen tot we een ons wegen, het heeft totaal geen enkele zin! Wees gewoon het hele jaar door nou eens aardig voor elkaar, dat is al veel beter, je zult meemaken dat wereld er veel vrolijker uitziet. Dat is heel wat anders als een speciale dag uitroepen, en de rest van het jaar weer lelijk doen naar elkaar. Daarom zeg ik, weg met die thema dagen, ik pleit voor iedere dag een normale dag!

En dat is al gek genoeg! 

Eppo