18. feb, 2015

The eye of the needle!

Vandaag weer vol verbazing naar de tv gekeken, dit weer was er een programma genaamd “Het Oog van de Naald” op de beeldbuis.

Tjonge jonge, wat een programma, een suffe naaishow met dito kandidaten. Tenminste dat is mijn beleving van dit programma.

Ik kijk absoluut niet neer op mensen die met de de naaimachine hun brood verdienen, maar om er dan mee op tv te gaan? Nee dat snap ik echt niet. Maar goed, het programma wordt wel heel goed bekeken, en daar heb ik wat gemist! Kennelijk is er toch iets aan het programma waardoor er miljoenen mensen kijken. Kleren maken de man, en in het programma laten ze zien hoe daar de uitvoering van is.

 

In het programma mogen een aantal kandidaten laten zien hoe goed ze zijn in naaien, ja ik weet het dat klinkt gek? Ik dacht ook de eerste keer dat het een sex programma was. Maar nee niets was minder waar.

Het is een programma over de naald en draad man en vrouw.

Maar ik kan er niet over uit wat er nou zo boeiend is aan het maken van kleding? Misschien wel omdat ik zelf kleding niet zo belangrijk vind.

Kleding je hebt het nodig om het niet koud te krijgen, maar persoonlijk maakt het mijzelf niets uit wat ik aan heb!

Mijn directe omgeving denkt daar anders over, en waarschijnlijk heb ik aan mijn mede gezinsleden te danken, dat ik nog gewoon overal naar binnen mag!

 

Naaien op tv met een echte naaimachine, het kan tegenwoordig.

En je kunt hetgeen je hebt gemaakt, ook nog laten afkraken door een echte Couture dame en een Klere nicht!

Fantastisch toch? En zo komt het dat de nieuwe naaishow, Door het Oog van de Naald een groot succes is geworden!

Ach ik ben een ouwe zemelaar aan het worden denk ik, in plaats blij te zijn met dit ouderwetse knutsel handwerk plezier, naast alle snelle moderne programma’s, geef ik er op af?

Is ook niet goed natuurlijk maar ik ben nou eenmaal zo!

 

Naaien op tv? Pak je naald en draad en doe maar mee!

 

Eppo