24. feb, 2015

Betrapt!

Ik zag vandaag een foto op het internet van de nieuwe Griekse Premier en zijn minister van Financiën!

Op de foto zie je 2 kwajongens die lachend tegen elkaar zeggen,”we hebben ze bijna zover, er komen weer een paar miljardjes aan.”

Niets meer en niets minder, dat is wat ik in de foto zie!

Wat zeg ik? Ik zie? Heel Nederland ziet het behalve zwakbegaafd Den Haag! Iedereen in Nederland weet het! Griekenland kan en wil het geld wat ze lenen van Europa niet terugbetalen!

Maar waarom zijn ze er in Den Haag en Brussel nog niet achter?

Ik heb echt geen idee, een plausibele reden kan ik er niet voor bedenken.

Geld aan de Grieken geven is, met alle goede bedoelingen hetzelfde als geld in de zee gooien.

 

Het houd mij echt bezig, waarom zijn de politici zo vastberaden om onze zuurverdiende belasting centen over de balk te gooien?

Waarom zijn zij zo dom om dit te doen?

Of zie ik iets over het hoofd? Ik heb echt geen idee?

In mijn optiek zijn de Grieken beter af als ze uit de Euro zone gaan.

Als ze hun oude vertrouwde Drachme weer oppakken, zijn ze zo weer boven Jan. De Drachme zal laag staan ten opzichte van de Euro, en daarmee wordt Griekenland weer een top vakantieland voor West Europa.

Alles wordt weer goedkoper, het toerisme zal weer naar ongekende hoogten stijgen. Er komt weer werkgelegenheid, iets wat nu een luxe voor de Grieken is. Beter vandaag als morgen zou je denken?

 

Op het internet bulkt het van de discussies over het waarom.

Ik denk dat het een cultuur probleem is, in Griekenland hing alles decennia lang van corruptie aan elkaar. En dat verander je niet zomaar.

Weg uit de Euro, niet leuk voor de rijke Grieken die hun vermogen ineens in elkaar zien klappen. Maar welk eerlijk, tegenover de burgers van Europa en van Griekenland zelf. Maar helaas hebben de rijken de touwtjes in handen. Ze houden elkaar in het zadel!

Zo gaat het al eeuwen, er is echt niet zoveel veranderd sinds de Middeleeuwen. Wij… het klootjesvolk zijn de dupe, onze ouderen kunnen verrekken. Ons pensioen naar de maan!

Misschien is het wel de klassieke strijd tussen arm en rijk?

 

Maar de Grieken gaan nu helemaal los, met premier Papaladeeurolos!

 

Eppo