6. mrt, 2015

Lok er eens uit!

Schande is het, pure schande, afgelopen week op televisie! Het tv programma Ram Bam had weer eens een primeur! Zij hebben politie bureaus en gemeentehuizen getest, door een portemonnee met inhoud af te geven als gevonden voorwerp. En dat ging natuurlijk helemaal mis, de portemonnees werden leeggeroofd bij het leven. Onze ambtenaren zijn niet zo integer als we dachten, dus alle reden voor een rel! Ik kan mij hier behoorlijk kwaad over maken! Wat Rambam heeft gedaan kan echt niet, het is pure uitlokking? Het is om misselijk van te worden, je kan mensen toch zomaar niet voor het blok gooien? Ambtenaren zijn ook doodgewone mensen, en natuurlijk hebben zij ook hun verlangens en behoeftes. Dus als er een dikgevulde portemonnee voorbij komt? Nou dan moet je wel heel sterk in je schoenen staan!

Stel je voor, je bent ambtenaar, en je zit een beetje krap bij kas. En dat is helemaal niet zo raar! De laatste jaren heb je helemaal geen loonsverhoging meer gehad! En dan komt er opeens een goed gevulde beurs voorbij, van iemand die kennelijk de waarde van het geld niet kent! Anders was hij/zij de portemonnee toch nooit verloren? En dan denk je al gauw, “ weet je wat?” “Ik neem het wel mee naar huis!” En zo komt het dan, dat je s’ avonds met een leuk extraatje naar huis gaat! Niet goed natuurlijk want het is pure diefstal! Maar het is zo begrijpelijk! Rambam probeert die arme mensen gewoon uit te lokken. Het is net zoiets als iemand honger laten lijden, en dan in een provisie kast stoppen. Natuurlijk pak je dan wat je nodig hebt!

Het is een schande, dat die ambtenaren zo in verlegenheid worden gebracht. Waarom doen die Ram Bammers dit eigenlijk? Puur eigenbelang, corrupte Ambtenaren verkopen goed, het is puur winstbejag en niet anders. Niet meer doen Ram Bam, wat jullie hebben gedaan is niet kies! Je mag mensen niet in verleiding brengen, en je mag de kat niet op het spek,en de muis niet op de kaas binden!

Draai ik de zaak soms om? Of zijn die ambtenaren echt zo dom?

Eppo