26. mrt, 2015

Schoon!

De gemeente Utrecht dacht slim te zijn, ze waren er achter gekomen dat grote bedrijven, tegenwoordig helemaal gek zijn op teambuilding uitjes. Een gemeente ambtenaar had iets bedacht om op hierop in te springen. Hij dacht zou het niet leuk zijn, als we grote bedrijven zo gek kunnen krijgen, dat zij hun personeel gaan inzetten om onze parken schoon te maken? Het grote bedrijf krijgt er een mooi groen imago van, en de mensen die het moeten doen vinden het leuk, om eens niet achter de computer te hoeven zitten. Een win win situatie dus, 2 vliegen in één klap, een schoon park en blije gasten. De ambtenaar werd er helemaal vrolijk van. De advertentie in de vakbladen was nog maar net uit, of het eerste bedrijf melde zich al. “Kunnen wij komende week op woensdag even wat papiertjes komen prikken in een park?” Zei de woordvoerder van het grote bedrijf.

“Natuurlijk” zei de ambtenaar, en zo gezegd zo gedaan. Toen het woensdag was zei de ambtenaar tegen de gemeente werkers, “kijken jullie de route even na?” “Als er nou teveel ligt haal dan maar wat weg.” Zei de ambtenaar. De buitenwerkers riepen nog, “onze parken zijn meestal heel vies, dus het komt helemaal goed!” Maar aangekomen in het park schrokken ze zich een hoedje! Er lag helemaal geen zwerfvuil, Utrechters zijn kennelijk geen viespeuken, het park is helemaal schoon, een lust voor het oog! Mooie groene schone velden en borders, struweel waar je van de grond kunt eten en fantastische schone wandelpaden!

“Oh nee wat nu?” Zeiden de buitenwerkers? Even met kantoor bellen, de ambtenaar op kantoor nam een kloek besluit! “Haal wat vuil van de stortplaats, en gooi het hier en daar maar neer in het park!” “De klanten betalen goed voor een opruimactie dus, hop hop actie!” Dat zei de ambtenaar! Zo gezegd zo gedaan zakken vol vuil werden overal neergegooid en binnen no time had het park een smoezelige aanblik. Het bedrijfsuitje was een succes, de meeste medewerkers hadden  nog nooit zo’n vies park gezien, en er werd gevochten om de laatste blikjes, die in het groen lagen te wachten. Helaas voor de gemeente had iemand de storting gezien en een schandaal was geboren, jammer hoor heb je een keer de kans om wat extra’s te verdienen erg jammer

De vervuiler betaald? Maar de gemeente bepaalt!

Eppo