30. mrt, 2015

Matiging?

Gelukkig op het allerlaatste moment, heeft de top van de ABN AMRO bank haar verstand terug gekregen! Natuurlijk niet zomaar spontaan, maar met wat druk uit de zakelijke hoek is het gelukt. De ABN top krijgt er niks bij! Ze wilden een ton per jaar meer, maar dat gaat effe niet door! Waar de gewone medewerkers al jaren aan gewend zijn, is het eindelijk voor de directie ook zover, ook zij krijgen voorlopig geen loonsverhoging. En wiens naam duikt er opeens weer op in verband met de verhoging? Ja hoor…… daar is tie weer….. Jeroen Dijsselbloem. Ons Dijsselbloempje had het nog zo gezegd tegen de ABN top, doe het nou niet! Maar ze wilden niet luisteren en wilden het toch doen! Mijn mond viel open toen ik dat las? Dijsselbloem had helemaal niks gezegd als er niet zo’n ophef over was ontstaan! En op voorhand hulde hij zich dan ook in stilzwijgen, in de hoop dat Jan sukkel de gewone man het niet door zou hebben.

En nu een beetje doen alsof hij de Moraalridder is? Wat een onzin, wat een leugen…….mag je wel jokken van de juf Jeroentje? Ik denk dat het als volgt is gegaan. Zalm zegt tegen Dijsselbloem, ik geef mezelf er een tonnetje bij. Natuurlijk zegt Jeroentje “gelijk heb je, maar ik heb dit niet gehoord, dat begrijp je toch zeker wel?” “Nee tuurlijk niet confrére” zegt Zalm! Maar nu iedereen over de ABN top heen duikelt, doet Dijsselbloempje alsof zijn neus bloed. Hij had ze allang gewaarschuwd oh oh oh wat een leugenaar die man! Ik zal het woord vuile niet in dit zinsverband gebruiken, al zou het wel op zijn plaats zijn.

Hoge heren dekken elkaar als het nodig is, en een politicus weet dat het mooie baantje aan het eind van de politieke carriére alleen wacht, als je  niet al teveel voor stoorzender speelt!Het weer het aloude spelletje van graaien maar, door de banktop mannen. En denk nou niet, nu doen ze het echt niet meer, als de storm straks is geluwd, begint het graaien gewoon weer opnieuw! Ze leren het nooit af ben ik bang, dan zal er een wonder moeten gebeuren! Een bankdirecteur neemt en geeft nooit!

Graaien, graaien zolang het kon, een bank is soms net een grabbelton.

Eppo