3. apr, 2015

Good Luck Wie?

Gelukkig zijn de verkiezingen in Nigeria een beetje goed verlopen, helaas voor hem, is de zittende president met de illustere naam “Good Luck Jonathan” het niet geworden.

Toen ik de naam Good Luck Jonathan las, dacht ik eerst dat is een geintje? Ik bedoel, welke president heet zo? Maar in Nigeria kan dit dus zomaar gebeuren. Zijn moeder dacht waarschijnlijk deze jongen is een lot uit de loterij, dus heb ik geluk. We noemen hem dus Good Luck Jonathan!

Nu is dit soort aparte naam geverij sommige landen helemaal niet vreemd. In India was er iemand die Adolf Hitler door zijn ouders werd genoemd. De arme mensen hadden geen idee, ze dachten echt dat deze naam een heel gewone was in Europa.

 

Maar goed laten we eens dichter bij huis blijven, in Nederland kunnen we er ook wat van, met sommige namen heb je altijd de lachers op je hand. Wat dacht u van de volgende namen?

Mevr. Spekken–Bonen of Claar Comen? Hilarisch is ook Coos Busters, Connie Veren, of wat dacht u van S.M. Kelders?

Het kan nog gekker? Patty Koot, Yvette Kip en K. Bouter!

Bent u al weer een beetje bekomen?

Er zijn er zo nog wel een paar! Mevr. Verdwaald-Onderwater, Conny Plassen ik stik bijna, en wat dacht u van? Anna Nas, Wil Krikken of

Beau ter Ham, Fokje Modder en Constant Lam. Zo is er ook nog iemand die Charrel Kip heet en Donald Duk!

 

Je komt gewoon niet meer bij! Het is te hilarisch voor woorden.

Dan valt Good Luck Jonathan best wel mee voor een president!

Gelukkig voor een heleboel van de mensen die zo genoemd zijn, vallen ze eigenlijk helemaal niet zo op. En dat is maar beter zo, je kunt in Nederland gelukkig gewoon Willy van Achteren heten of Ben Bouten?

Er is ook voor deze namen gewoon een plek in ons land.

Zelfs buitenlandse namen zoals Kin Ki Jim en Kitty Miao vallen niet echt op. Maar zet de namen bij elkaar en je blijft lachen, gelukkig is lachen gezond!

 

Gekke namen? Ik zie het ruim, je zal maar zo heten als Louwe Pruim!

 

Eppo