13. apr, 2015

Crazy!

Helemaal gestoord wordt je tegenwoordig! Waar je vroeger gewoon een baan kon hebben, en je gewoon je werk kon doen, is dat nu voorgoed verleden tijd! Tegenwoordig als je een baan hebt, en je tot volle tevredenheid van je werkgever en jezelf je werk doet, kun je niet meer gewoon lekker doorleven. Nee gewoon zijn is niet meer voldoende!

Tegenwoordig moet je bijscholen! Ook al weet je alles, bijscholen moet en zal je. Zelfs als je ergens al 30 jaar werkt ontkom je er niet aan!

Het woord bijscholen is de natte droom van menig onderwijs instituut, en de zichzelf heel interressant vindende ZZP ers, die graag voor de klas staan, tegen een veel te riante beloning.

 

Wat een gedoe allemaal, je wordt er helemaal gek van, over een tijdje zijn we allemaal doorgeleerd, en zitten de gekkenhuizen stampvol!

Maar niet doen is bij voorbaat je ondergang, je vliegt eruit, je hoort er niet meer bij! Een paria voor het leven! Dat is de keerzijde van bijscholing. Daar hoor je niemand over! En waarom? Nog niemand heeft mij goed duidelijk kunnen maken wat het nut is van die scholing, behalve dat het heel veel geld kost.

Ik ga al een tijdje mee, en weet als geen ander dat je zonder diploma’s ook een prima werknemer kunt zijn. Maar het lijkt wel of werkgevers tegenwoordig liever een nul met papieren hebben, als een 10 zonder!

En dat snap ik ook wel! Als je als bedrijf nooit je personeel bijschoolt, gaan de klanten naar de concurrent, die doet het wel! En zo maken we elkaar knettergek!

 

Vroeger kon je nog gewoon een plee boenen zonder diploma, nu niet meer! Je moet minimaal een diploma sociale hygiëne hebben. Hoezo? Stront kun je gewoon zonder diploma ook prima wegvegen, hoezo diploma? Zo wordt de wereld steeds gekker, ook ik ontkom er niet aan.

Als je denkt ik heb een diploma, is wel weer een gek in Den Haag die zegt, dat je opnieuw examen moet doen!

Zo maken we elkaar steeds gekker en gekker! Daar moeten we vanaf!

Ik stel voor dat we een vereniging oprichten, de BTOB, de belangen- vereniging tegen onvrijwillig bijscholing! We moeten een vuist maken!

 

Studeren en leren? Oke, alleen vrijwillig doe ik nog mee!

 

Eppo