24. apr, 2015

Space Honey?

Bijen verzamelen honing, dat weet iedereen. Maar dat bijen ook verslavingsgevoelig kunnen zijn? Nou dat weet lang niet iedereen!

Bijen schijnen gek te zijn op honing die pesticide bevat, uw weet wel die rotzooi die we gebruiken, om alles dood te maken wat we niet willen!

Maar bijen kicken op bloemen die helemaal strak staan van de dope.

Pesticide blijkt op bijen dezelfde werking te hebben als nicotine op de mens. Het werkt opwekkend en het geeft een misplaatst gevoel van bevrediging. Omdat bijen niet kunnen roken, hebben ze andere een manier gevonden om ongezond bezig te zijn.

Pesticide honing is erg gewild onder de bijen, maar ook streng verboden door de bijen koningin. Handel in pesticide honing, daar kan een bij de doodstraf voor krijgen. Maar ondanks die dreiging wordt er volop in gehandeld. 1 gram pesticide honing is 100 gram zuivere honing waard.

 

Dan heb je het over de zuivere korfwaarde, deze waarde hangt weer nauw samen met het aanbod op de vrije markt.

Een rand verschijnsel is dat er steeds meer verslaafde bijen komen, zij zijn een ware plaag voor de bijenvolken. Waar bijen normaliter harde werkers zijn, zijn pesticide verslaafden lui, en hangen maar een beetje rond. Normale bijen wagen zich niet in de buurt van deze junk beezzz, zoals ze genoemd worden, voor je het weet wordt je gestoken?

Het gaat niet goed met onze bijen, en hulp is geboden.

Verslaafde bijen laten afkicken is een hele klus, maar heel langzamerhand komen de eerste afkick centra van de grond, eigenlijk onder de grond.

Afkicken doen bijen in de nesten van Hommels, ook een bijensoort. Alleen zijn deze nog clean.

 

Zij stellen zich op als ware hulpverleners, en gelukkig zijn pesticide verslaafde bijen, steeds vaker bereid om af te kicken.

De eerste dagen zijn moeilijk maar als de pesticide het bijenlijfje eenmaal heeft verlaten, gaat het langzaam weer de goede kant op.

Helaas gebeurt het maar al te vaak dat ze een terugval krijgen, dealers staan op iedere hoek van de straat, het spul is echt overal!

Laten we hopen dat de bijenvolken dit probleem snel te boven komen, anders…..ziet het er niet zo goed uit!

 

Onze bijen allemaal? Zo stoned als een garnaal?

 

Eppo