30. apr, 2015

Het nieuwe werken!

Soms zijn er van die dingen in je leven die zo positief zijn, dat je er heel blij van word. Dan gebeurt er iets spontaans dat zijn weerga niet kent.

Waar ik deze week heel blij van werd, was een artikel in het Parool.

Dit artikel ging over de wereldburger van de week, in dit geval over een zekere Dan Price, CEO van het creditcard bedrijf Grafity Payments.

Deze CEO verlaagt zijn salaris van 1 miljoen dollar naar, 70.000 dollar?

Echt waar ik heb mezelf eerst in mijn arm geknepen, voordat ik het geloofde. Dan Price had ontdekt dat mensen die tenminste 70.000 dollar per jaar verdienen, gelukkiger zijn als mensen die dit niet hebben!

Met 70.000 dollar kom je makkelijker rond, en heb je daardoor minder stress, zo is de gedachte. Of dat waar is? Dat laat ik in het midden!

 

Om iedereen die werkt bij Grafity Payments dit salaris te kunnen betalen, heeft hij zijn eigen salaris verlaagd!

Ik zeg mensen zoek niet verder, de Messias is onder ons, de zoon van de heer is opgestaan halleluja en amen.

Als dit kunt doen, dan ben je pas echt iemand. Niks geen gegraai, maar gelijkheid voor iedereen. Dan Price heeft door dat hij zijn mensen nodig heeft, en gunt ze dan ook wat! Als je wilt weten hoe een echte man eruit ziet kijk naar zijn foto, dit is er één!

Persoonlijk denk ik dat dit een nieuw tijdperk gaat inluiden, het tijdperk van samen delen en samen gelukkig zijn. Dit goede voorbeeld zal navolging krijgen. Het zal wel moeten want de toon is gezet. Een beetje baas kan niet meer zijn personeel aankijken, als ze dit goede voorbeeld geen opvolging krijgt.

 

En wat is er mis met gelijkheid? In mijn optiek helemaal niets.

Daar is niets communistisch aan, want het gebeurt uit vrije wil, en zonder dwang. Dan Price is het lichtend voorbeeld, voor heel de leidinggevende wereld. Deze actie daar kunnen de graaiers van nu een puntje aan zuigen!

Blije mensen zijn tevreden mensen, dat weet een kind!

Ik ben wel bang dat de graaiers van nu, zich niet aangesproken zullen voelen en doorgaan met hun jattenarij!

Maar vroeg of laat is het ook voor hun of meegaan, of de boot missen, en dat willen ze echt niet?

Dan Price draag ik bij deze voor, voor alle onderscheidingen die ons land kent. Hij is groter dan grootst!

 

Stop de graaierij, omarm het nieuwe werken!

 

Eppo