4. mei, 2015

Baardapen!

Getverr ik lees zojuist dat mannen die een baard dragen, het vaak niet zo nauw nemen met hun persoonlijke hygiëne. Hun baarden spreken boekdelen. Tenminste als we de onderzoekers mogen geloven.

Het schijnt dat een harige kin bedekking vol zit met allerlei vuiligheid!

Het gaat zelfs zover dat een baard soms volzit met poepbacteriën, en nee ik wil eigenlijk niet weten hoe die daar komen……..brrr..!

Stront in de baard, een rilling loopt over mijn rug als ik er aan denk, zouden deze mannen hun kont met hun baard afvegen? Of vegen ze alles aan hun handen, en vegen ze die aan hun kinhaar af?

Ik wil het niet weten, baarden ik heb het altijd al een beetje vies gevonden. Let maar eens op, als je een baardmans ziet eten, gegarandeerd dat de baard vol zit met van die witte klontjes!

 

Sliertjes vermicelli als er soep wordt gegeten, of korretjes rijst en restjes saus. Met een beetje baard kun je zo de hongerwinter doorkomen!

Maar het oogt niet zo fris, en dat is het ook zeker niet!

Maar waarom nemen sommige mannen dan een baard?

Het schijnt mannelijk te zijn, ik denk dat deze mannen te lui zijn om te scheren. Maar dit zal wel te kort door de bocht zijn vermoedelijk.

In vroeger tijden gaf zo’n baard bescherming tegen de koude, en had zo’n haardot nog enige functie. Maar tegenwoordig is dit allemaal niet meer nodig! Het is tegenwoordig een eigentijds mode verschijnsel. Hippe barbiers nemen bezit van mooie lokaties in de grote steden.

Het knippen van je haren en baard kost hier een klein fortuin, maar ja dan heb je ook wat. Je haren die door een zwaar getatoeëerde hippe barbier worden geknipt, zitten veel beter op je hoofd!

 

Ach het zal wel weer overwaaien, hip is niet zo lang houdbaar over het algemeen. Dus de baarden zullen ook wel weer van het straatbeeld verdwijnen. Harige Harry gaat dan vanzelf weer weg!

En tot die tijd, goed opletten als je een baardaap spot! Is de baard wel schoon? Zwermen er geen vliegen omheen, hangen er geen klontjes in?

Als alles oke lijkt kun wel wat dichterbij komen, maar raak de baard niet aan. Poepbacterien kun je namelijk niet zien, afblijven dus!

 

Het dragen van een baard, is voor mij de sop van de kool niet waard.

 

Eppo