5. mei, 2015

Hollands Blok!

Een top idee, en dat is het! Vandaag in het nieuws, het geweldige idee van een hoogleraar van de Radboud Universiteit. Reizigers moeten zich meer gaan bekommeren, om de veiligheid van de conducteurs op de trein.

Als reizigers kun je met zijn allen, een of andere idioot die de conducteur molesteerd best aan. Volgens de hoogleraar is er slechts een half uur training voor nodig. En dan ben je de schrik van iedere mafkees!

Ik vind dit zo’n goed idee, en u weet normaal steek ik vaak de draak met ideeën, maar nu niet! Ik ben bloed serieus. Dit idee is werelds!

Vaak sta je als burger langs de zijlijn, en kijk je toe als er een conducteur in elkaar word geslagen. Logisch hoor, en heel begrijpelijk, want als je de conducteur helpt. En je geeft de imbeciel een paar klappen, dan kun je zelf nog vervolgd worden. De wet helpt niet echt om criminelen te bestrijden. Boefjes mogen alles, en als de burger iets doet? Is het huis te klein.

 

Maar nu komt er verandering in, tenminste op trein, en als het aan de hoogleraar ligt! Ik vind dat iedereen die dagelijks in de trein zit, de cursus “sla de gek op zijn bek” moet gaan doen. Het werkt als volgt.

Je kunt met meerdere reizigers de schavuit isoleren, en in een hoek drijven. Liefst op het treinbalkon, de conducteur loopt dan mee en doet de deur open, waarna de reizigers de rotzak vanuit een rijdende trein, naar buiten duwen. Geniaal en opgeruimd staat netjes!

Dat we hier nog nooit eerder aan hebben gedacht? Soms is het zo simpel!

 

Ik ga al jaren niet meer met de trein, maar als dit wordt ingevoerd? Nou dan stap ik graag nog eens in!

Rotzakken en ellendelingen van Nederland opgepast, we komen eraan! Jullie tijdperk is voorbij. Jullie gaan voortaan maar lopen!

Treinpersoneel is voortaan veilig, en hoeven zich geen zorgen meer te maken. Het is wel flauw om te zeuren over vertragingen en uitvallende treinen, want daar kan de conducteur ook niks aan doen?

Het gaat om een stukje veiligheid, ook voor de reiziger.

Een dwaas met een mes pak je met 10 man gewoon aan, hij kan ze niet allemaal tegelijk steken toch? Het tuig zal geen deel van leven meer hebben! Het is onze burgerplicht, niets meer en niets minder.

Of durft u niet?

 

Conducteur in elkaar geklapt? Onverlaat uit de trein getrapt!

 

Eppo