12. mei, 2015

Op Slot!

Als je in Nederland veroordeelt wordt tot een alcohol slot in je auto, ben je slecht klaar. Het schijnt dat ze te pas en te onpas uit kunnen vallen, en als dat gebeurt stopt je auto ermee.
Dit overkwam een automobilist afgelopen week, midden op de snelweg stopte zijn auto ermee. En dan ben je pas echt in de aap gelogeerd!
Alles is elektronisch tegenwoordig in een auto, en als de motor stopt valt alles uit. Het stuur begint zwaar te draaien, kortom als je geluk hebt haal je de vluchtstrook. Bizar als je dan het volgende artikel in dezelfde klant leest, “autosnelweg geblokkeerd door drankrijder”!
Je kunt het gewoon nooit goed doen in dit land, drink je teveel is het niet goed, en als je helemaal niets drinkt ook niet!

Iedereen begrijpt dat je niet met drank op moet gaan rijden, maar ik kijk in Nederland altijd weer met verwondering naar de straffen die voor dit vergrijp worden opgelegd.
Neem nou een taakstraf? Door rechters graag opgelegd voor allerlei vergrijpen, zelf soms voor zware. Is dit dan om de gevangenis leeg te houden?  Dit is toch geen straf?
Of de enkelband, hiermee wordt gesignaleerd als je het huis verlaat.
Dat is toch geen straf? Het zou spannender zijn als je de deur uit zou gaan en de enkelband ontploft. Hopla weg been! Zo dat zal je leren om weg te lopen. Ik heb het al vaker gezegt, we zijn te soft. We durven niet meer te straffen. Tja en dan moet je niet gek opkijken als de criminelen ons uitlachen.

Ook opmerkelijk nieuws, een Pluto in Disneyland knuffelde een kind zo hard, dat de acht jarige jongen moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Ik denk dan al gauw, wat deed dat kind?
Het ettertje liep natuurlijk al de hele dag Pluto te zieken, en allerlei rare opmerkingen te maken. De ouders vonden het best, hebben een veel te hoge entree betaald. En dat geeft ettertje het recht om zich eens lekker uit te leven. Je zal maar Mickey Mouse of Donald Duck zijn?
Als je de kans krijgt pak je de kleine tiran terug, logisch want je bent ook maar een mens.  En als Little Kadaffi dan bij je komt sla je toe, Pluto heeft groot gelijk! Helaas zagen de ouders het anders, maar daar doe je toch niets aan!

Het leven is beperkt, totdat je het zelf uitwerkt!

Eppo