15. mei, 2015

Papierloos?

Nederland is echt op de verkeerde weg, het moet anders, het gaat helemaal verkeerd.

Waarom? Nou tegenwoordig zijn we helemaal doorgeslagen wat betreft ons werk. Waar je vroeger met een dosis goede moed en inzet, de top kon bereiken, helaas…… dit is niet meer!

Tegenwoordig moet je voor iedere scheet een diploma of certificaat hebben, talent? Ja leuk maar zonder diploma kom je niet ver.

En dit is echt superverkeerd, we zjn helemaal van het pad af, volkomen doorgeslagen. Iemand die iets kan, maar geen papiertje heeft moet toch gewoon zijn werk kunnen doen?

Maar helaas, werkgevers hebben liever een onbenul met, als een genie zonder papieren.

 

En dit gaat ons een keer opbreken, de wereld bestaat niet louter uit diploma’s en certificaten. Ook zonder kun je briljant zijn in je werk!

Maar het dringt niet echt door, sterker nog, het wordt steeds erger.

Zelfs een toilet juffrouw heeft het diploma sociale hygiëne nodig.

Je kunt de pot niet boenen als je niet gediplomeerd bent? Vroeger hing dit vooral af van je handvaardigheid, maar dat is, nu niet meer genoeg.

Er zijn zelfs kleine ondernemers die hun tent moeten sluiten, omdat ze geen papieren hebben. Weg talent, weg inzet……welkom ledigheid!

En het maakt niet uit, welk beroep je hebt, papieren willen we zien.

Ik vind dit vreselijk, waarom gaan we niet uit van iemands talenten?

 

Geen idee? Maar al heb je twintig jaar werkervaring op je cv staan, het maakt niet uit, je krijgt de baan niet, “ja de andere kandidaat had wel zijn diploma”. “Sorry volgende keer beter.”

Mensen dit kan echt niet, ervaring is ervaring daar kan geen diploma tegenop. Het is toch raar dat je wel bevoegd bent tot handelen, maar ergens geen verstand van hebt?

Het gaat mij de pet te boven, je hebt nou eenmaal mensen die makkelijk een diploma halen. En je hebt mensen die met hard werken iets bereiken!

Wat maakt het uit? Ik zie het probleem niet?

Maar er zijn hele volkstammen die denken dat het niet anders kan!

 

Papierloos werken een probleem? Mensen waar moet dat heen?

 

Eppo