18. mei, 2015

Song Klefstival

Bah getverr binnenkort is het weer zover, dan zijn we weer een avond aan overgeleverd! Waaraan? Het Euro Visie Songfestival!

U begrijpt het wel, ik ben geen fan!

Ik vind het songfestival op zich nog niet zo erg, oke een avondje luisteren naar gejammer, van bekende en onbekende artiesten, is ook niet bepaald een zalfje voor je trommelvliezen, maar oke je overleeft het wel, en er is gelukkig ook nog een uitknop.

Maar al dat gedoe en geslijm om het festival heen?

Ik kan er slecht tegen, neem nou onze Nederlandse inzending, gezongen door een uitstekende zangeres, die op zich ook nog een aardig liedje heeft.

 

Maar dat gedoe er omheen? Vreselijk ik kan daar slecht tegen.

Wat kan het mij schelen, wat voor een jurk ze aanheeft? Maar het lijkt wel of ik de enigste ben die het niks uitmaakt. Het ene bericht na het andere verschijnt over de jurk. Zelfs de winnaar van vorig jaar, wil hem aan als ik de media moet geloven? Maar goed dat is dan ook een nep vrouw met baard, die in het Nederlands Worst van zijn/haar achternaam heet!

Van voren Conchita dan lijkt het nog wat? Me reet….. Hans Worst zul je bedoelen. Ga terug naar je land en jodel daar de boel bij elkaar!

Sorry ik laat mij een beetje gaan, maar het raakt mij echt, dat iedereen alleen maar is geïnteresseerd in het uiterlijk van de deelnemende musici!

 

Waarom is de presentatie zo belangrijk? Is de muziek dan zo slecht?

Het Songfestival is een soort kitscherige kermis geworden, met af en toe een muzikale verrassing!

En die verrassing is voor mij dit jaar de Finse inzending, geestelijk gehandicapten die een overvalst staaltje rockmuziek laten horen.

Deze mensen zijn volledig zichzelf, en gaan er ook echt voor.

Deelnemen is voor hun waarschijnlijk belangrijker als winnen, en zo hoort het te zijn! Menselijkheid in zijn puurste vorm.

Ik twijfel wel eens wie er een syndroom heeft, misschien is dat wat wij gehandicapt, noemen wel normaal en zijn de ……..!

Oke ik ga te ver, ik snap het wel!

 

De klefheid van een Songfestival, stop daarmee that’s all!

 

Eppo