19. mei, 2015

Belasten Onlasten!

Het schijnt dat we het helemaal verkeerd doen, al jarenlang gaat het niet goed met onze manier van ontlasten.
Het zitten tijdens het uur u op een toilet, om een grote boodschap te doen, is helemaal fout! De houding die het lichaam aanneemt is funest voor een goede stoelgang. Als je zit dan gaat dit ten koste van je darmen, als geknakte tuinslangen zitten ze in je buikholte, en je probeert krampachtig je afvalstoffen kwijt te raken. En omdat je probeert de volle lading door een geknakte slang te persen, geeft dit extra druk op de onderdelen die bij je uitgang zitten. Aha… vandaar problemen met Aambeien, Uitgescheurde Kringspieren en meer van die ellende?

En we doen het al een tijdje verkeerd, als je kijkt naar de tijdspanne waarin we het verkeerd doen, dan heb je het over honderden wellicht duizenden jaren. De Romeinen deden het al verkeerd, ze hadden dan wel toiletten, waar je met 10 mensen tegelijk je darmen kon uitpersen, maar de houding was al verkeerd. Het is dus niet iets van de laatste jaren, maar een diep ingeworteld probleem.
De beste houding om jezelf te ontlasten, is in de hurkzit. Diep door je benen gezakt, strekken je darmen zich als vanzelf. En loopt de Faces als vanzelf je achterkant uit. Persen is bijna niet nodig, een klein Hmmpje is genoeg, en hopla er is weer een bruine beer geboren!

Wij lachen altijd wel om de landen die geen toiletten hebben, maar gewoon een gat in de grond. Maar ze hebben gelijk, een gat in de grond is het allerbeste voor ons!
Nu is natuurlijk wel zo, dat als je opeens ongetraint gehurkt gaat zitten bouten, het helemaal mis kan gaan.
Je kan tijdens de daad achterover vallen, in je eigen net geproduceerde warme hoop? Of wat iedereen wel eens heeft meegemaakt, dat je in je eigen stront stapt! Het is belangrijk dat we eerst gaan oefenen.
Ik zie wel een taak weggelegd voor de Nederlandse sportscholen, oefenen om de hurkzit weer in de benen te krijgen. Je kunt het ook zelf doen in het park, wedden dat er binnenkort meer mensen zijn die hun darmen komen strekken?

Met de hurkzit, no shit!

Eppo