1. jun, 2015

Als een Roetetoeter!

Het moet toch niet gekker worden in ons land, wat ik vandaag toch weer in de krant las. Egel dronken van de straat gehaald?

Het is toch niet te geloven een Egel, u weet wel zo’n stekelig tuinvriendje? Is stomdronken van de straat gehaald? Het diertje had zich ruimschoots te goed gedaan aan een fles advocaat.

Ja… en daar ga je dan, hoe komt een Egel aan een fles advocaat?

Hij zal hem niet bij de slijter hebben gekocht. Egels hebben meestal geen geld, en wie verkoopt er nou drank aan een Egel?

Maar deze Egel was wel stomdronken, dronken door een fles advocaat, achtergelaten door een stel onverantwoordelijke mensen.

 

Je kunt zomaar geen flessen advocaat op straat achterlaten?

Stel je voor dat er nog veel meer Egels van de advocaat hadden gesnoept? Dan zou de hele straat vergeven zijn geweest van dronken Egels. Allemaal op de straat lopend met hun stekels omhoog.

Het zou een zootje worden, ik moet er niet aan denken!

Genoeg over de dronken Egels, laten we het maar eens ergens anders over hebben. Wat ik ook in een bericht las, is dat een 92 jarige Amerikaan eindelijk zijn schooldiploma heeft gehaald.

Ik erger mij aan het feit dat het zo wordt opgeschreven, alsof het lijkt dat het een hele prestatie is. En dat…… terwijl het gewoon niet zo is!

 

Kom op zeg, 92 jaar en dan pas je schooldiploma halen, dat is ronduit slecht! De meesten halen hun diploma in 4 of 6 jaar, kijk dat is een prestatie! Maar nee hoor, oude mensen die een diploma halen, halleluja wat geweldig. Ik zeg…. nog zinloos ook! Op die leeftijd hoeft het echt niet meer.

Maar het lijkt wel of de mensen geen oog meer hebben, voor wat echt zinvol is. We vullen ons leven met volkomen zinloze acties, en klappen er ook nog voor.

Maar ach dat zeggen ze waarschijnlijk ook over mij!

 

Zinloos is niet altijd hopeloos.

 

Eppo