22. jun, 2015

Boe boe!

Ik zag vandaag een artikel in een krant waar bovenaan stond, een melkveehouder is een uitbuitend wezen!

Het drong niet direct tot mij door, een uitbuitend wezen?

Maar opeens viel het kwartje, natuurlijk….alweer een poging om onze melkveehouders neer te zetten, als harteloze keiharde gewetenloze zaken lieden. Het is allemaal gekomen door het tv programma Zembla, zij hebben de veehouder neergezet als een stereotyp, waarin geen enkele boer zich in herkent! Economisch en berekenend!

Belachelijk zeg ik dan, hoe komen ze erbij?

Melkveehouders zijn te beklagen, en ik wil absoluut niet met ze ruilen.

 

Wat denkt u? een stal vol vrouwen, weliswaar in de vorm van rundvee, maar het zijn echt vrouwen.

Deze dames lopen als echte diva’s rond in de stal, en met name in de moderne stallen, die van alle gemakken zijn voorzien.

Als ze in de morgen opstaan, van hun matras, gaan ze eerst naar de melkrobot. Heerlijk even zachtjes de tepels laten masseren, en jezelf laten afkolven. Tijdens het melken krijg je gelijk ontbijt in de vorm van krachtvoer, daarna even langs het massage apparaat, en lekker de roterende borstels je rug laten krabben. He he dat is lekker denkt de koe dan?

Niet veel later serveert de boer de lunch van heerlijk vers kuilgras, zo kun je wel honderd worden.

 

En als het allemaal niet snel genoeg gaat, roepen de dames met zijn allen heel hard, boe boe. De boer rent de poten uit zijn lijf om de dames te behagen. Het zal je maar gebeuren dat je dagelijks word uitgejouwd door een kleine honderd dames?

Melkveehouder is echt een hele zware baan, heeft u wel eens geprobeerd om pakweg honderd dames, het naar de zin te maken? Ik in ieder geval niet, maar de boer? Die doet het gewoon!

Daarom breek ik een lans voor deze beroepsgroep, je zal het maar zijn.

En om dan neergezet te worden als een op geld beluste zakenman, nee dat is echt veel te kort door de bocht!

 

Een melkveehouder is de man, die de dames goed behagen kan!

 

Eppo