26. jun, 2015

Zeuro!

Wat doen ze hun best in Brussel, dat moet gezegd worden. Maar waarvoor? En wat voor nut heeft het? Dat weet nog niemand.

Griekenland moet in de Euro blijven van Brussel, ze doen er echt alles aan om het te doen lukken. Waarom ze dit heel graag willen snapte ik eerst niet. Maar nu wordt alles een stuk helderder. Op zich is het echt niet erg als Griekenland terug gaat naar hun oude munt de Drachme.

Maar de hoge heren willen het niet, en waarom? Puur eigenbelang.

Als je jarenlang verkondigt dat het aansluiten in de Eurozone van levensbelang is, kun je het moelijk verdragen dat het tegendeel waar is.

Dat heet gezichtsverlies!

Het is voor een land soms beter om niet in de Eurozone te zitten, goed voor je export positie, goed voor het toerisme en ga zo maar door.

 

Maar de rijken van een land als Griekenland zijn niet blij, als ze er straks uitvliegen. Stel je voor hoe je vermogen eruit ziet in Drachmes?

Daarom gingen ze deze week de Griekse straat op, protesteren heet dat.

Dat waren deze gegoede lui niet meer gewend, maar nu deden ze het toch. Een teken aan de Euro wand, een teken dat terugkeer naar de oude situatie niet ver meer kan zijn.

Natuurlijk zal niet in een keer de economie gaan stijgen, daarvoor is er al teveel schade aangericht. Maar de tijd zal alle wonden helen, zoals altijd. En laat de middenklasse dan ook maar eens de dupe zijn. Ze hebben ook jarenlang geprofiteerd!

 

De Griekse premier probeert nog wel het zoveelste bezuinigingsvoorstel door te voeren, maar het is te laat. Het geld is op er valt niks meer te bezuinigen. Het land is al kapot bezuinigd. En iets terugbetalen? Nee dat zit er echt niet in. Alsof je geld in de zee hebt gegooid, het is gewoon weg!

Het geleende geld komt echt nooit meer terug, Europese unie, eigen schuld dikke bult. Jullie hebben het geld in een bodemloze put gegooid.

En waarom? Omdat jullie bang zijn, bang voor wat er na de Euro komt!

Ik ben hiervoor niet bang, maar kijk er juist naar uit!

 

Na de Euro komt het licht,weg met het juk van Brussel, dat is toch geen gezicht!

 

Eppo