30. jun, 2015

Frozen Semen!

Jongens van 18 jaar moeten hun sperma laten invriezen, aldus een Engelse Bio Ethicus in het nieuws vandaag.
Dit om te voorkomen dat jezelf niet kan voortplanten, mocht je later wat overkomen.
Toen ik dit las dacht ik direct, wat is er nieuw onder de zon?
Toen ik zelf 18 jaar was heb ook mijn sperma ingevroren, ik wist toen al dat je voorzorg maatregelen moest nemen. Bakjes vol stonden er bij mijn ouders in de vriezer. Op het laatst stonder er wel 20 bakjes in. Om mijn ouders niet te verontrusten heb ik de bakjes alleen van een datum voorzien. Zo vielen ze niet op tussen de diepvries groenten uit eigen tuin.
Maar ik was voorbereid en mij kon niets gebeuren. Mijn nageslacht was gegarandeerd.

Gelukkig heb ik de bakjes nooit nodig gehad, mijn zaad bleek in een uitstekende conditie, en zwom bij wijze van spreken voor de daad uit.
Maar de bakjes? Ik dacht er eigenlijk niet meer aan.
Jaren moeten ze in de diepvries hebben gestaan, druk als ik was met een zelfstandig leven op te bouwen.
En het was ook geen issue meer in het nieuws kennelijk, anders had ik mij het vast nog wel herinnerd.
Maar ik kan het iedere 18 jarige van harte aanbevelen, doe het want als er later iets vervelends gebeurt, heb je nog iets achter de hand.
Je moet er toch niet aan denken dat je de boot mist?

Met de kerstdagen geven mijn ouders ons altijd te eten, dat is altijd gezellig, en er komen altijd weer van die heerlijke gerechten op tafel.
Op een zekere eerste kerstdag, had mijn moeder een heerlijk gerecht gemaakt. Het was een stoofpot met veel vlees, (ja daar hou ik van)  en iedereen smulde.
Toen ik mijn moeder vroeg hoe heb je dit gemaakt, zei ze oh een beetje van mijzelf, en ik heb eindelijk de saus die in de witte bakjes zat, die in de vriezer stonden maar eens gebruikt. Ik voelde de grond onder mij wegzakken, mijn maag draaide om, en toch heb ik wijselijk mijn mond gehouden.
Mijn moeder lachte en zei, toen ze mijn bleke gezicht zag, ‘maak je niet druk, die bakjes van jou heb ik 10 jaar geleden al weggegooid.’

Oog om oog en tand om tand, geen viezigheid in de vriezer doen want….?

Eppo