3. jul, 2015

Zomerstress!

Zomerstress kent u dit fenomeen?
Het is stress die alleen voorkomt in de zomer, hoe komt dat dan?
Gewoon het is heel simpel, als de buiten temperatuur boven de 25 graden komt, beginnen in je lichaam allerlei processen te draaien, met maar 1 doel. Afkoeling en je lichaamstemperatuur op 37 graden te houden. En dat lukt boven de 25 graden niet zo heel goed meer.
Mensen worden prikkelig en door het minste geringste komen ze dan tot uitbarsting. Tot zover de theorie.
Wist u dat het tot vermakelijke taferelen kan leiden? Zo’n prikkelende dag?

Ga op een mooie zomerdag maar eens kijken op de plaatselijke camping naar mensen die een tent moeten opzetten, hele kluchten worden daar opgevoerd.
Ik ga wel eens kijken op de camping in mijn woonplaats, eerst kijk ik een beetje rond of ik een echtpaar zie, die de tent nog moet gaan opzetten.
Liefst een echtpaar van het kaliber niets aan de hand, want die zijn echt het leukst. Ik ga dan ergens op een kleine afstand zitten, en wacht tot de voorstelling begint. Meestal begint het rustig, in het begin lukt alles nog wel, de pret begint meestal als een van de 2, meestal de vrouw iets vast moet houden, en de man dan vraagt of ze iets wil oppakken.

De vrouw draait zich om en laat de tenstok los, hopla stort het hele zootje  in! De man eerst begripvol maar toch al lichtelijke geïrriteerd zegt, oke we doen het nog een keer. De vrouw houd de tentstok weer vast, en de man vraagt geef mij de hamer eens¬? Ja hoor daar gaat het hele zootje weer.
“Stomme trut” schreeuwt de man nu duidelijk uit zijn rol, “heb je stront aan je handen”. Ik ga dan al helemaal stuk! De man probeert onder de omgevallen tent vandaan te komen, maar in zijn haast heeft hij niet door dat de scheerlijn om zijn been geslagen zit. Pats boem daar ligt hij weer! En dan de begint grootste vernedering die een man kan overkomen! De vrouw begint te lachen, ze giert het uit, en de man wordt steeds kwaaier en kwaaier. Hij schreeuwt nog jij met je klote vakantie!!! En beent zich een weg over de Camping, nog maar schim van de man die hij ooit was.
Geen mooier vermaak als leedvermaak!

Zomerstress niks aan te doen? Beter is het om niks te gaan doen!

Eppo