6. jul, 2015

Sweet Dreams!

De wereld is ineens een stuk gevaarlijker geworden, het is verschrikkelijk. Wat doen we eraan? Waarschijnlijk helemaal niets.

Maar voorlopig zitten we ermee. Waarmee? Agressieve stroopwafel verkopers. Ze duiken tegenwoordig overal op. Afgelopen weekend nog in Tilburg, een vrouw in een zorgcentrum zwaar mishandeld door een stroopwafel verkoper. En waarom? Misschien luste ze geen stroopwafels?

We lopen op dit moment allemaal gevaar, en op ieder willekeurig moment van de dag kunt u er ééntje tegen het lijf lopen! En als dat gebeurt bergt u dan maar. Ze zijn levensgevaarlijk, het is gewoon verschrikkelijk!

Durft u nog over straat? Ik al bijna niet meer!

 

Je kunt nog beter de IS tegenkomen als een dolgedraaide stroopwafelverkoper. Ze zijn onberekenbaar, en totaal niet in te schatten?

Er zit natuurlijk wel een verhaal achter, vroeger waren stroopwafel verkopers geziene mensen. Stroopwafel verkoper was een ambacht, dat over ging van vader op zoon. Je werd niet zomaar stroopwafelverkoper. Je moest er eerst jarenlang voor studeren. Echt alles moest je weten van stroop en wafels. En als je na jarenlang studeren eindelijk je diploma kreeg, en een eigen kraam kon beginnen, keken de mensen tegen je op. Kijk daar gaat er weer één, ging het dan rond!

 

Maar dat is al jaren niet meer zo, mensen lijken geen smaak meer te hebben. Ze kopen hun wafels liever in de supermarkt. Het oude ambacht dreigt verloren te gaan. Ik begrijp hun frustratie wel, je boterham dreigt te verdwijnen. Maar het is natuurlijk niet goed te praten, mensen mishandelen omdat ze niet van stroopwafels houden?

En de agressie waarmee het gepaard gaat, daar wordt je gewoon bang van! Het is wachten op de eerste stroopwafel dode.

Een slachtoffer gestikt door met grof geweld, in de mond gepropte stroopwafels. Als je dat overkomt? Ben je radicaal verloren!

Laten we hopen dat er snel een oplossing komt voor dit geweld, dit gaat zo niet langer.

 

Stroopwafels zetten de toon? Doe ff gewoon!

 

Eppo