8. jul, 2015

Goudvissen!

Het is in Nederland een publiek geheim dat mensen die een Goudvis in een kom nemen, deze na een tijdje weer zat zijn, en dan het arme diertje door het toilet spoelen. Niemand doet zoiets? Maar het gebeurt wel regelmatig. Vanaf nu zeg ik, “doe dit alstublieft nooit meer!”

Als de vis door het toilet heen is, dan is hij echt niet dood.

Nee hij leeft dan nog, en als hij uiteindelijk in het oppervlakte water terecht komt, dan is het leed niet te overzien.

In het open water groeien de kleine juweeltjes uit tot ware monsters.

Goudvissen kunnen enorm groot worden, en omdat ze nog een appeltje met ons “de mens” te schillen hebben, vanwege de slechte huisvesting in de kom, en het doorspoelen door het toilet. Zijn ze levensgevaarlijk geworden.

 

Voorzichtig met zwemmen in het open water, want het zou zomaar kunnen zijn, dat je tijdens het zwemmen onder water wordt getrokken door Blub de Goudvis!

Grote oranje monsters tijsteren ons zwemwater, zwemmende honden verdwijnen als sneeuw voor de zon. Kleine kinderen die in een rubberbootje dobberen, vallen eruit als een Oranje Jaws het bootje omkiept. Goudvissen hebben geen tanden, dus bijten of iemand verscheuren zoals een haai, nee dat kunnen ze niet. Maar ze pakken je bij je zwemkleding en trekken je naar de bodem. Losrukken? Nee dat gaat niet ze houden je vast tot je niet meer spartelt.

Het is afschuwelijk maar de werkelijkheid.

 

Dus geen Goudvissen meer door het toilet, er zijn al teveel van deze monsters, in het Vondelpark is een hondje niet meer boven gekomen.

Het diertje ging achter een stok aan het water in, maar ging kopje onder, en kwam pas weer boven toen het te laat was.

Het IJsselmeer is een meer vol monsters geworden, Loch Ness is er niets bij! Kijk ook uit als u op een steiger loopt, grote Goudvissen springen op uit het water en proberen je mee te sleuren.

Wees gewaarschuwd, en kom niet te dicht bij de oever dan valt het best mee.

 

Monsterfish in eigen land? Let goed op voordat je in het water beland!

 

Eppo