14. jul, 2015

Stommer dan stom!

Het is geen geheim dat ons land wordt geregeerd door Dum and Dumber, maar nu is er een nieuw duo bijgekomen, namelijk Liar and Liar!

Ons premier heeft ons deze week weer eens fijn voorgelogen, met zijn Griekse sprookje. Als het even tegenzit is Europa over niet al te lange tijd weer 80 miljard armer. De Grieken zullen dan even rijker zijn, maar niet voor lang! Want het geld zal onder de felle Griekse zon sneller verdampen, als een glas Ouzo op een gloeiende plaat.

Het geld verdwijnt in de bodemloze put die corruptie heet, en bepaalde Zwitserse bankrekeningen kunnen weer wat groter worden.

Maar wij het klootjes volk kunnen er toch niets tegen doen, we worden gepiepeld! Ze verhogen gewoon weer een belasting en hopla Jan Lul betaald gewoon!

 

Hoe is het zover gekomen?

Op een prachtige dag in het Koninkrijk der Nederlanden werd een baby geboren. Een mooi kindje van een doodgewoon doorsnee echtpaar.

Maar er was iets bijzonder aan dit kindje, als je het aankeek lachte het, op zich niet raar. Maar het kindje bleef lachen en was niet meer te stoppen.

En dat is heel bijzonder, het kind een jongetje werd daarom lachebekje genoemd. Als er iets leuks was lachte de jongen, maar ook als er iets ergs was. De arme jongen stond echt overal om te lachen.

Het was op een gegeven moment niet meer leuk, het werd een irritatie!

Zo gingen de jaren voorbij, de jongen lachte zich door het leven, en zijn ouders waren ten einde raad.

 

Tot op een zekere dag er een goede fee voorbij kwam, zij keek naar het leed wat het lachende kind veroorzaakte, en zwaaide met haar toverstaf.

Simsalabim en de jongen stopte met lachen, de ouders waren blij en de jongen ook, het was gewoon een feest. “Luister goed” zei de fee!

“Het lachen is gestopt maar het kan ook weer terugkomen, en dat zal zijn als jij, kleine jongen, in je leven een hele domme beslissing neemt!”

Zo gingen de jaren voorbij en de jongen werd een man. Op een dag kwam hij bij zijn moeder de keuken binnen gelopen. “Lieve jongen is het gelukt met die nieuwe baan?” Zei de moeder. “Jazeker ik wordt minister president,” zei de man. En barste vervolgens weer in lachen uit!

 

Lachen staat soms heel erg dom, maar sommigen malen daar niet om!

 

Eppo