15. jul, 2015

Plannen!

Ik las vandaag een artikel over een Chinees bedrijf, wat zijn medewerkers niet toestaat om zo maar zwanger te worden.

Zwanger worden is toegestaan maar alleen in overleg met het bedrijf, dit op straffe van een boete.

Ik dacht kijk dat is planning, als je vrouw bent en je werkt moet je niet zo maar zwanger worden. Dit moet goed gepland worden, het bedrijf moet ook door kunnen gaan. Tenslotte eet je er ook van.

Goede planning is cruciaal in dit soort kwesties, maar in ons land, daar doet iedereen maar wat.

De mensen doen eerst en vervolgens zit je werkgever met de gebakken peren. Dat kan toch niet?

 

Daarom dacht ik zo, laten we nou eens iets leren van die Chinezen en laten we dit goede gebruik maar eens gaan overnemen.

Ik wil nog wel een stukje verder gaan, als je zwanger wil worden bepaalt de werkgever niet alleen wanneer, maar ook met wie en hoe!

Stel je voor een werknemer die zwanger wordt van een man die haar in de steek laat voordat ze bevalt, dan heb je een probleem als werkgever.

Dat wil je niet weten! Een zwangere vrouw die ook nog een psychisch probleem heeft, dat is echt een aanslag op je verzuim kas!

Dit kan echt niet meer, tussen de zwangerschappen door kan je eigen vent doen wat hij wil. Maar wil je zwanger worden, dan krijg je een buisje met bedrijfszaad. Zaad van geselecteerde donoren, zodat je verzekerd bent van een goede zwangerschap en dito baby!

 

Als ik dit schrijf draai ik mij om, en zie mijn vrouw staan?

Wat heeft ze in haar hand? Een deegrol? “Natuurlijk schatje het is maar een grapje liefje”, ik hoor een suisend geluid, en voel een hard houten oppervlak hard op mijn wang landen, “au au ik zal het allemaal retificeren!” Bij deze dan:

Alles wat ik hierboven heb geschreven berust niet op waarheid, en iedere gelijkenis met personen berust op louter toeval.

“Goed gedaan hoor,” spreekt mijn ega, “grote jongen.”

Het is natuurlijk allemaal vrijheid van meningsuiting, en het is maar een hersenspinsel. Maar toch? Dit kan niet waar zijn, gelukkig maar.

 

Planning maakt het leven makkelijk? Maar amaai……. het wordt wel saai!

 

Eppo

 

Opmerkingen

16.07.2015 18:46

Eppo

Dat zou mooi zijn!

15.07.2015 20:10

r.kuiper

alle vrouwen vanaf 13 jaar kuisheid gordel om?