20. jul, 2015

Yellow Nights!

Vanmorgen op tv, het is dat ik het zelf heb gezien!
Maar wist u dat Chinezen s’ nachts naar het strand gaan?
Ik had echt geen idee, maar Chinezen hebben wel vaker andere ideeën over het leven als wij in West Europa.
Maar dat ze in de nacht naar het strand gaan? Nee dat wist ik echt niet?
Wat blijkt nu, de gemiddelde Chinees heeft een erg bleke huid, deze huid kan slecht de zon verdragen, en dan bedenkt een Chinees gewoon “ga niet overdag, maar in de nacht naar het strand.”
Briljant bedacht, in het donker heb je geen last van zonnebrand, je hebt geen factor 20 nodig om jezelf mee in te smeren, je hebt s’ nachts helemaal nergens last van. Ik zie het zelf ook wel zitten, om zodra de zon onder is naar het strand te gaan. Want ik vind het idee werkelijk briljant.

Maar in Nederland, wij volk van jankers, wij willen niet s’ nachts naar het strand. Wij gaan liever in de volle zon liggen, en s’ avonds met een roodverbrand lijf naar ons bed toe. Wij zijn niet zo innovatief als de Chinezen, Chinezen doen het gewoon, en hebben maling aan een ieder die het raar vind. Zij laten zich niet verrassen door een paar zonnestralen.
Chinezen zijn gewoon heel slimme mensen.
Wij West Europeanen niet, wij zijn al jaren gewend om overdag te gaan, als we opeens in de nacht naar de het strand moeten gaan, komt het niet goed, we zijn het niet gewoon niet gewend!
Stelt u zich eens voor, de Chinese familie Long Wah maakt zich op voor een avondje strand.

De familie Long Wah heeft zomers altijd zin in het strand, dus wachten ze tot zonsondergang en gaan dan lekker op pad.
Klinkt toch heel gewoon?  Chinese vrouwen hebben als schoonheids ideaal dat ze een witte huid willen houden. Door s’ nachts naar het strand te gaan, hebben ze geen centje pijn.
Ik vind het een wereld idee, en ik voorzie een trend op de Nederlandse stranden. Zandvoort bij Night here we come, lekker met je voeten in het afgekoelde zand heerlijk toch?

Lekkel in donkel op het stland? Niets mee aan de hand!

Eppo