14. aug, 2015

Uitgerend en uitger....!

We got him, deze historische uitspraak ooit gedaan door een Amerikaan toen ze Saddam Hoessein hadden gevangen, was vandaag zeker van toepassing in een supermarkt in IJmuiden! Na gisteren nog een flinke klap op de bek te hebben gehad, van een 17 jarig meisje uit IJmuiden. Waagde het heerschap zich vandaag alweer in een plaatselijke supermarkt.

Getverr hoorde een jongeman die in de super achter de kassa zat! Bleek het 17 jarige meisje te zijn, die haar belager van een dag eerder herkende. De jongen bedacht zich geen moment en greep de viespeuk in de kladden. Wat een helden deze jonge mensen.

 

De Rennende Rukker is niet meer, hij zit vast.

Wekenlang rende de Rukker door IJmuiden zichzelf steevast beroerende!

Op zich een vrij onschuldig verschijnsel, Rennende Rukkers doen mensen niet echt kwaad. Maar omdat ze soms erg dichtbij kunnen komen kan het wel eens een beetje gaan spetteren.

Dat doet geen pijn maar het is wel vies. Vooral als je het niet in de gaten hebt, en je thuis je jas uitdoet. Het lijkt alsof je in de vogelpoep grijpt? Vogelpoep? Nou niet echt!

Maar nu is dat verleden tijd, de rennende rukker is niet meer!

Hij zal niemand meer kwaad doen voor zover hij dit wel deed!

 

Arme Rukker, liep je maar een wereld kampioenschap bij elkaar.

Dan werd je bejubeld, je had een ridderorde gekregen en iedereen had je dan toegejuigd, en je obscene bezigheden tijdens het rennen zouden worden weggewuifd! Als je wereldkampioen wordt in Nederland mag je alles doen. Maar de man uit Oost Europa rende wel, maar niet hard genoeg. En toch sta ik vandaag even stil bij de Rennende Rukker uit IJmuiden. Deze man heeft een lans gebroken voor een nieuwe sport ‘Rennend Rukken’. Over niet al te lange tijd zal het heel gewoon zijn, en de eerste marathon al Rukkend worden gelopen.

En denk erom dat dit zwaar is, een prestatie van formaat!

Maar deze man heeft daar niets aan, hij krijgt er waarschijnlijk zelfs straf voor. Hij zal zich genaaid voelen zonder dat hij mag zoenen.

Als hij straks in de gevangenis zit, maakt het hem niet uit. De winter komt eraan en hij is onderdak. Komt wel goed denkt hij nu, het is mij weer gelukt.

 

Rennend gaat hij het gevang in het rond, kijk uit in de douche want daar is het niet gezond!

 

Eppo