20. aug, 2015

De beer is los!

Het gaat nu echt goed los, de beer is niet meer te houden.
De trent die de Rennende Rukker in IJmuiden heeft gezet, verspreid zich als een olievlek door het land.
Nu was het raak in de plaats Waspik, hoe toepasselijk de plaatsnaam al doet vermoeden. Zo erg is de naam van de straat waar het is gebeurt.
Namelijk “ Het Halve Zolen Pad!” Met deze plaats en straatnaam vraag je om rariteiten. Maar goed een wat gezette man van midden dertig heeft het eerste record gevestigd. Rennend en rukkend ging de man achter een vrouw aan. Vastberaden en vol goede moed om de eerste tijd neer te zetten, rende hij vol lust achter de vrouw aan. De vrouw in kwestie was geschokt. In plaats van de schoonheid van de daad te zien, en in te zien dat rennen en rukken uitermate veel van je concentratie vergt. Vond de vrouw dat ze sexueel was belaagd.

Ik vind dit eigenlijk een beetje, een soort van over reactie, hebben we eindelijke een nieuwe sport, en net als deze een beetje van de grond komt wordt het weer verboden. Je mag dus niet eens met je eigen potlood in je hand over de straat rennen?
Rennen is gezond, wees blij dat de mensen weer wat gaan bewegen!
Maar nee hoor een goed inniatief wordt met de grond gelijk gemaakt.
Maar dit is echt niet de laatste keer, neem van mij aan dat er de komende tijd nog veel meer gerend en gerukt gaat worden.
De tijd die in Waspik is gevestigd is 14.02 minuten en schreeuwt om verbeterd te worden. Ik ben benieuwd wanneer die handschoen zal worden opgepakt. ‘Rukkers van Nederland, op naar Het Halve Zolen Pad in Waspik, en versla die tijd!’

Daarnaast is het goed als de Rukkers  van Nederland zich verenigen.
Samenwerken om Rennend Rukken gelegaliseerd te krijgen, dat is op zich een heel mooi streven. Het gaat gewoon lukken, ik voel het aan mijn water! En waarom ook niet, hoe onzedelijk is het nu helemaal?
Als je potlood goed in je hand ligt, is hij voor de buitenwacht amper zichtbaar. Waar maken we ons druk om?
Wat je niet ziet is er niet, nee toch?
Het word een mooi jaar, je zou kunnen zeggen een kroonjaar. De geboorte van een nieuwe bewegingsvorm.

Rennend ga je ervoor, maar geef niet het verkeerde stokje door!

Eppo