14. sep, 2015

To be or not to be!

Gelukkig het is voorbij ze zijn eruit, een Ipad is toch echt een computer. Tenminste dat heeft de Hoge Raad bepaalt, dit naar aanleiding van een geschil tussen een werkgever en de belastingdienst. Het Hof heeft eerder bepaalt dat een Ipad een communicatiemiddel is, en geen computer. Dus mocht de werkgever zijn werknemers belastingvrij zo’n ding geven. Maar de Hoge Raad gooit nu roet in het eten, een Ipad is nu toch een computer. Ik ben blij dat we dit nu zeker weten, want ik kon er niet van slapen. Waar zijn we nou mee bezig in dit land?

Hebben we geen belangrijkere zaken op onze agenda? Vanuit het Oosten rukken de IS troepen verscholen tussen hordes vluchtelingen op. De deur staat wagenwijd open! We worden door de VN als racistisch bestempeld. En we maken ons druk over het wel of niet aftrekbaar zijn van een Ipad? Gelukkig weten we dondersgoed de belangrijke, van de minder belangrijke zaken te scheiden. Ons pakken ze niet, we zijn een kei in prioriteiten stellen. Echter… we zijn een volk van volslagen idioten, en het ergste is, ik hoor daar ook bij. Gelukkig zijn we er nu uit, van de winst die deze Ipad maatregel oplevert kunnen we het totale begrotingstekort wegpoetsen.

Er glipt geen Ipad meer door de mazen van de belastingwet, geen stuiver meer te weinig voor onze fiscus! Dat Zwarte Piet binnenkort moet worden afgeschaft, who cares! Gewoon even een paar honderd jaar cultuur naar de klote, niet belangrijk. Belangrijk is dat we weten dat een Ipad geen computer is, daar had heel Nederland het vreselijk moeilijk mee! Het is een trieste balans die ik helaas moet opmaken, wel of niet? Wat een dilemma, vergeleken bij de echte problemen in de wereld? Het ergste is dat een Ipad, een computer en communicatiemiddel in één is? Maar laten we ze dat maar niet vertellen, want het is zo al erg genoeg!

Computer of Ipad? Oke…. de tweede past beter in je bed!

Eppo