21. sep, 2015

Ongewenst!

“Papa ik ben van school gestuurd!” Huilend kwam zijn zoon thuis vandaag.
Wat is er aan de hand in Nederland, en met name hier in Den Haag?
Het is een ware hetze geworden, niet alleen mijn zoon maar ook die van mijn broer en mijn zus. Het lijkt wel of de scholen gek zijn geworden?
En met name de scholen in Den Haag.
In andere delen van het land lijkt het nog niet zo erg te zijn, maar in Den Haag kennelijk wel. “Sorry we hebben geen plek meer voor jullie soort”, kregen de arme kinderen te horen. Helemaal overstuur waren ze thuis gekomen. Vader kookte van woede, maar wist ook dat het geen zin heeft om kwaad te worden. Nederland is aan het veranderen, niet iedereen is welkom meer. En dat na een paar honderd jaar een welkome gast te zijn geweest.

Het komt koud op zijn dak, maar het is niet anders.
We zullen waarschijnlijk naar een ander land moeten verhuizen. Nederland is Nederland niet meer. We konden altijd heel goed met de Nederlanders opschieten, wat heet… we werden op handen gedragen!
Vader zucht nog maar eens, “tijden veranderen dat blijkt maar”, denkt vader. Hij heeft vanmorgen nog met zijn broer gesproken, die was ook in alle staten. Misschien moeten we er toch maar niet bij laten?
Hij zucht nog maar eens, hij weet het gewoon even niet meer.
Moet hij nou wel, of juist niet, of toch maar wel naar die school toe?
Misschien lachen ze hem wel uit, of word hij weggejoeld?

Vader besluit er nog maar een nachtje over te slapen.
De volgende dag is er niet veel veranderd, vader kon de slaap niet vatten.
Het onrechtvaardigheidsgevoel is gewoonweg te groot.
Hij belt de school eerst maar eens op, “ wilt u vandaag onze directeur spreken? Zegt de juffrouw van de administratie, “dat kan vanmiddag om 2 uur.” “Oke tot dan” zegt vader!
Vader loopt later die dag naar de school toe, een beklemmend gevoel maakt zich van hem meester als hij het schoolplein oploopt.
In de hal komt de school directeur hem al tegemoet, “goedemiddag meneer, ehhh sorry wat is uw naam ook al weer?”

“Mijn naam is Piet, Zwarte Piet”, zegt vader…….

Eppo