28. sep, 2015

Witter dan wit!

Heeft u ze al gezien, ik wel en ze zijn prachtig!
Een geweldige vogel die we steeds meer gaan zien.
Welke ik bedoel? De Zilverreiger, ondanks zijn naam een prachtige witte vogel. Een juweeltje in onze natuur, en ze komen op steeds meer plaatsen voor. Voorheen hadden we alleen die ouwe vertrouwde Blauwe Reigers, verguisd omdat ze alles onder schijten. Alleseters en opportunisten pur sang. Eigenlijk een beetje een saaie verschijning, beetje norse blik en niet zo leuk om naar te kijken. Tenminste dat is mijn mening, en die mag ik hebben, want Nederland is tenslotte een Democratisch land!
Maar goed de Blauwe Reiger, decennia lang hebben we het ermee gedaan.
Maar dat is nu voorbij, er komen betere tijden.

De Zilverreiger is met zijn smetteloze witte verschijning een sieraad in ons landschap. Een kroonjuweel op ieders netvlies, Nederland is weer een stukje mooier geworden.
Blauwe Reigers maakten ons land op grauwe en sombere dagen er niet beter op. Ze zijn in feite kleurloos, en gaan op in het sombere herfstweer.
Nee dan de Zilverreiger stralend als een koning leukt hij iedere locatie op.
Veel beter dus, weg met de grauwe saaie Blauwe Reigers, gewoon weg ermee. Natuurlijk je kunt ze niet zomaar wegdoen, dat zou harteloos zijn.
Daarom heb ik het volgende bedacht, we gaan ze wit maken.
Niet in de wasmachine, maar met speciale witte vogelverf.

Zul je zien hoe onze natuur opvrolijkt, Nederland kan wel wat wit gebruiken om de grauwheid te weerstaan.
Hoe pakken we het aan, alle Blauwe Reigers moeten worden gevangen?
Met netten gaan het doen, nog een hele klus maar het gaat ons lukken? Alle gevangen Reigers dompelen we in een wit verfbad, en dan zijn het net echte Zilverreigers. Ik weet het wel, volgend jaar na de rui moet het nogmaals, omdat ze dan hun veren weer verwisselen.
Maar het is voor ons eigen bestwil, uiteindelijk zullen de witte Reigers de overhand krijgen en is Nederland een stuk mooier geworden.

Zijn Reigers wit of Grauw? Verven dan maar en gauw!

Eppo