29. sep, 2015

Apetrots!

Mensen worden met de dag gekker, het houd maar niet op!
In 2011 was er een aap die met een camera per ongeluk, een Selfie had gemaakt. Hilarisch natuurlijk, een aap die iets doet wat een mens ook kan. Er waren al apen die van mensen konden winnen met Backgammon en al van dit soort spellen. Dat is natuurlijk ook om te gillen, maar maak het nou niet meer als dat. Het zegt niet zoveel over de aap die wint, maar des temeer over de persoon, de mens die verliest!
Tjonge jonge het zal je maar gebeuren verliezen van een aap.
Durf je je ook nergens meer te vertonen!
Maar er is nu een stichting in Amerika, Peta genaamd, ze maken zich sterk voor dierenwelzijn geloof ik.

In ieder geval deze stichting was vorig jaar een rechtszaak begonnen, om de aap die in 2011 een selfie nam, de rechten voor deze foto te doen toekomen. Ja hoor daar gaan we weer, een aap met auteurs rechten? Ziet u het al voor zich. Ik dacht eerst aan een flauwe grap, maar Peta was bloed serieus! De rechter bepaalde uiteindelijk dat een dier geen auteurs rechten kan hebben, en daarmee was de kous af. Tenminste dat hoop je op een dergelijk moment. Maar nee hoor Peta blijft volhouden, de aap nam de foto dus heeft hij de rechten, net zoals ieder mens.
Kijk en daar houd het voor mij op, als dieren het zelfde blijken te zijn als mensen, wat een flauwekul!

De dierenactivisten zijn wat mij betreft het spoor bijster, leip zootje zou ik zeggen. Als je toch bij een dergelijke organisatie hoort, kan toch niemand je nog serieus nemen?
Dierenactivisten… zouden dit de mensen zijn die met dammen verliezen van een chimpansee? Geen idee maar als dit niet echt gebeurt was, zou ik er om moeten lachen. Maar apen en auteursrechten?
Wat is het volgende? Een Lama die het recht om te spugen gaat vastleggen? Een beer die het alleen recht op broodjessmeren krijgt? Volgens Peta is niks te gek. Misschien omdat Peta een organisatie is van dieren? Een Zebra als voorzitter een Gorilla als penningmeester, en een Pissebed als secretaris. Het zou mij niks verbazen.
Planet of the apes, maar dan echt?? Hoe hoe hoe…. klinkt het dan?

Als grensen vervagen, zijn er altijd mensen die slagen!

Eppo