1. okt, 2015

Pigs!

Ik word altijd heel blij als ik een varken zie, en nee dat begint niet, als ik
in de morgen mijzelf in de spiegel zie staan. Dit even voor de bijdehante lezers onder ons. Nee het gaat om het dier het varken, enorm enerverende beesten. De manier van bewegen, de manier van lopen, hun geluid, heerlijk. Het geeft mij een soort van verlangen naar een ander leven, een ontspannen leven waarbij je rustig in de modder kan liggen, en waarbij je niet gaat lopen als je dit niet hoeft. Het eten word je soms letterlijk toegeworpen, wat een feest wat relax!
Ik zie mijzelf wel als Varken, volgens sommigen hoef ik dan niet veel te veranderen. Maar dit even terzijde, wat mij zo heerlijk lijkt is wakker worden. Even zachtjes knorren en dan naar de trog scharrelen, lekker ontbijten en dan weer even liggen al dan niet in de modder.

Het lijkt mij heerlijk om een varken te zijn, of toch niet?
Het is natuurlijk vreselijk om met grof geweld overeind geschopt te worden. Met een apparaat stroomstoten te krijgen tegen je edele delen!
En als je dan met veel stress in een veewagen ligt, en je komt aan bij het slachthuis. Dan begint de ellende opnieuw.
Je wordt op een lopende band gejaagd, en aan je achterpoten opgehesen.
Gillend en krijsend ga je richting een machine, die je van je vel gaat ontdoen. Voor dat dit gebeurt krijg je eerst stroom door je lijf, tenminste als je gelukkig bent, want anders wordt je levend in een bak heet water gedompeld, en daarna levend gevild!

Het wordt zo steeds minder leuk om een Varken te zijn? Als je het heel slecht treft begint de ellende al als je geboren wordt.
Je komt ter wereld in een stal met een harde betonnen vloer, het is er lekker warm dat wel, maar al vrij snel ga je in een veel te klein hok, met veel te veel soortgenoten. Zo is het steeds minder leuk om een Varken te zijn. In het te kleine hok is elk dier boos op de ander, omdat je steeds voor de voeten wordt gelopen, stress door overbevolking.
Gelukkig zijn er actiegroepen die willen dat je meer vrijheid krijgt, en gelukkig wil de minister dit ook. Tenminste als hij het niet vergeet zoals de meeste van zijn beloftes.
Nee dan toch maar liever een mens zijn, alhoewel we heel veel op een Varken lijken, zijn we toch veel beter af.

Knorrend leven is een tegenvaller, want je eindigt als een kiloknaller!

Eppo