6. okt, 2015

Welles Nietes!

Soms lach ik erom en soms kan ik hun bloed wel drinken, ze hebben het gelijk aan hun kont hangen. Tenminste daar zijn ze zelf van overtuigd.
Het gaat hierbij om mensen, die leven volgens het aloude welles nietes principe. Dit soort mensen heeft ook altijd overal verstand van, en zij denken dat iedereen hun serieus neemt.
Maar niets is minder waar, eigenlijk neemt niemand ze serieus, en dat is best erg. Welles nietes, als dit gegeven je leven beheerst berg je dan maar. Stel je eens voor je komt binnen op een bijeenkomst van ingenieurs, je weet wel van die geleerde mensen, die bruggen en viaducten bouwen. Natuurlijk ga je het gesprek aan, “nee zo zou ik het niet doen”, “ik weet zeker dat het zo nooit goed gaat”.
“Nee beton is niet mijn materiaal ik maak alles van hout”.

Bullshit natuurlijk je hebt gewoon helemaal nergens verstand van! Laat staan van het bouwen van een viaduct. Anders was je zelf toch ook wel ingenieur geweest? Gelukkig komt het niet zover dat iets van je werk hoeft te laten zien, anders viel je direct door de mand.
Het gezelschap denkt wat een irritante zak die vent, en geeft je gelijk.
Maar ehhh.. hela hola…, dat is niet de bedoeling!
Je gaat de discussie weer aan, je pakt het gekregen gelijk op als discussie punt. Zonder discussie geen leven denk je nog, en het welles nietes spelletje kan weer beginnen.
Net zo lang dat iedereen het zat is en naar huis gaat.

Triomphantelijk kijk je in het rond, je hebt ze toch maar mooi onder tafel geluld, zie je wel dat je het beter weet als al die Corpsballen!
Niet echt natuurlijk, maar je gevoel zegt van wel, en daar gaat het om.
Je voelt je superieur alsof jezelf de universiteit hebt doorlopen, en ingenieur bent.
Niet echt natuurlijk, je leeft als welles nietes persoon in een zeepbel, die vroeg of laat wordt doorgeprikt.
Plof weg is de bel, maar gelukkig weet je als welles nietes persoon precies hoe je jezelf ergens in moet kletsen. Het is een vicieuze cirkel!
Je draait rond als een drol in een pispot, en je leven heeft in feite dezelfde diepgang. Je komt nooit een stuk verder. Je leven staat eigenlijk stil.

Welles nietes een probleem? Dat wel maar je gaat er mee heen!

Eppo