20. okt, 2015

Shoes!

U kent ze vast wel, u heeft ze waarschijnlijk vast wel eens gezien?
U weet wel van die mannen met foute schoenen.
Foute schoenen, dit ligt niet zozeer aan het schoeisel, maar meer aan de manier van dragen. Vloekende kleuren, totaal uit de pas lopend met hetgeen de man aan heeft. Nu ben ik zelf niet bepaald een metroman, maar ik heb gelukkig wel door dat ik bepaalde schoenen, niet aan moet trekken, onder een bepaalde broek. Dan loop je voor gek is mij wel eens verteld. Maar helaas heeft niet iedereen een muze die je leid, door het pad der textiele misstappen. Ik wel en daarom loop ik niet voor gek, oke gek vinden ze mij toch, maar dat heeft andere redenen.

Maar af en toe houd ik mijn hart vast, dan zie ik weer zo’n vent met pimpelpaarse schoenen, die onder een lichtgrijze broek uitsteken.
Hoe fout is dat? Oke het is misschien mijn beleving. En wellicht is het gewoon in de mode, maar ik gruwel ervan.
Ik zou die schoenen wel van zijn voeten kunnen rukken en hem ermee om zijn oren slaan! Maar dat kan natuurlijk niet, er is al geweld genoeg in deze wereld. Wat een leven, en je hebt de een nog niet gezien of de andere komt er al weer aan. Oranje schoenen onder een zwarte broek, clownesk gewoon. Is er dan niemand die zo’n man tot de orde roept?

Nee hoor helemaal niemand, ze lopen voor schut en de rest van de wereld kijkt toe. Wat een toestand, zou het toch een tick van mij zijn? Heb dan toch een afwijking? Afwijking ja dat is zeker, maar dat gaat niet over de schoenen van iemand anders. Maar ik kan er niet meer tegen.
De eerst volgende met foute schoenen loopt het op.
Ik trek ze van zijn voeten en verbrand ze ter plaatse.
Weg met al die rare kleuren, schoenen zijn bruin of zwart en de rest is raar. Ja toch? Of zal ik toch maar eens hulp zoeken voor deze kronkel?
Misschien maar beter van wel, wat kan het schelen wat voor een schoenen iemand aanheeft? Helemaal niet belangrijk.
Het gaat om wie er in de schoenen staat, dat doet er wel toe!
Als ik dat eens kan vinden? Ben ik al een hele stap verder.

Schoenen in alle kleuren, en sokken in vieze geuren!

Eppo