28. okt, 2015

Bloederig!

Wat zijn wij toch een raar volkje, we schreeuwen van de daken dat wij tolerant zijn, en wij discrimineren al helemaal niet. Maar ondertussen!
Wist u dat Homosexuele mannen alleen bloed mogen geven aan de bloedbank, als ze een jaar lang geen sex met mannen hebben gehad?
Tenminste dat wordt de regel, nu is het zo als je ooit van de herenliefde hebt geproeft, je helemaal geen bloed mag doneren.
Hoe bizar is dat? Als hetero mag je bij wijze van spreken nog sex hebben met de verpleegster, die de naald inbrengt om je bloed af te nemen!
Al doe je het 20 keer per dag met allerlei partners, zolang het maar van het andere geslacht is, dan mag het gewoon?
Hoe bizar en hoe discriminerend is dit?

Waarom mag je wel voorom? En waarom mag je niet achterom?
Ik vind dit pure discriminatie, dit is zo erg dat de Zwarte Pieten discussie totaal verbleekt. Waarom mag een Homo Sexuele man geen bloed geven? Waar zijn ze bang voor? De ziektes die Homo’s kunnen krijgen, kan een Hetero ook krijgen. Veel wisselende contacten zijn voor Hetero en Homo mannen risicovol. Dus waarom die discriminatie?
De nieuwe regel zou enige verlichting moeten brengen, maar is eigenlijk nog erger. Nu moet je een jaar wachten, nadat je sex had met iemand van het hetzelfde geslacht als man, voordat je bloed mag geven!
Eigenlijk is het nu zo, dat een ander je sexuele relatie bepaalt, als je bloed wil geven? Ik vind dat heel erg, bloed kun je gewoon controleren op ziektes, dus wat is het probleem?

En hoe ga je het hebben van sex met een man controleren? Zeg je dan “meneer mag ik even ruiken?” “Of mag ik even in uw achterste kijken?” Het is eigenlijk te gek voor woorden. En niet controleerbaar. Denk je nou echt dat als je het op de af man vraagt, iemand zegt “nee hoor ik heb niks gedaan”, en hij dan snel nog even zijn mond afveegt? Dat is toch niet na te gaan?
Of moet je een vragenlijst invullen met vragen zoals, slikt u alles door?
We moeten gewoon niet moeilijk doen, wat maakt het nou uit wat je bent? Homo of Hetero zeg het maar, het is niet besmettelijk dus bloed geven hoeft geen probleem te zijn. Maar stop de ongelijkheid dit kan echt niet meer.
Mij om het even, maar laat iedereen die het wil, bloed afgeven!

Eppo