29. okt, 2015

Hot Dog?

De onderzoekers van een laboratorium in Florida hebben een onderzoek gedaan naar de samenstelling van Hot Dogs.
U kent ze vast wel, van die broodjes met een worstje erin, die je met bijvoorbeeld ketchup kan eten.
Maar nu blijkt dat de samenstelling van zo’n worstje wel een heel apart ingrediënt bevat?
Namelijk menselijke resten! Ja u leest het goed menselijke resten, vooral afkomstig van haren en nagels. Tenminste dat zegt het laboratorium.
Maar volgens mij hebben ze veel meer ontdekt, en zit er in een worstje veel meer mens als ze ons willen vertellen.
En dat is logisch, de ziekenhuizen hebben containers vol met menselijke resten die heel geschikt zijn, om b.v. in een snack te verwerken.

Ik bedoel, waarom wel afval van het slachthuis gebruiken? En niet afval van het ziekenhuis? Bergen vlees worden dagelijk uit mensen gesneden, en het is doodzonde om dit afsnijvlees te vernietigen.
Dit eiwitrijke halffabrikaat is prima geschikt om te verwerken voor menselijke consumptie, waarom niet?
En daarom kan het wel eens voorkomen dat een worstje of een hamburger b.v. een haartje of een nageltje bevat.
Hamburger, de naam zegt genoeg, u dacht toch niet dat ze gehakt rundvlees hamburger noemen? Nee ze werden voor het eerst gemaakt van echt Hamburgs ziekenhuis afval, en zo is het vleesschijfje aan zijn naam gekomen.

Vind u dit schokkend? Ach als je er rationeel over nadenkt is het eigenlijk heel normaal. Veevoer bevat ook dierlijke resten van b.v. koeien en varkens. En voer voor mensen bevat dit ook, eigenlijk heel normaal.
We moeten even wennen aan dit idee, maar wie weet over een tijdje zijn we er gewoon aan gewend. En eten we lekker een tenenburger of tong kroket, of een worstje van orgaan vlees? Als je het maar goed maalt en fijn maakt, dan proef je de nagels en haren niet meer.
Als we mensenvlees eten, zijn we dan Kannibalen? Nee natuurlijk niet, we eten alleen vlees waar niemand dood voor is gemaakt. Dus die vergelijking gaat wat ver. Ik vind het een goed idee en een oplossing voor het afvalprobleem van ziekenhuizen.

Hot Dog of Hot mens? Ik wordt vegetarier dat is mijn wens!

Eppo