10. nov, 2015

Thuisbezorgd!

Tegenwoordig hoef je als je het goed aanpakt de deur niet meer uit.
Alles wat een mens nodig heeft kun je laten thuisbezorgen, of het nu gaat om dagelijkse boodschappen, elektronika, kleding, schoenen noem het maar op. Alles kun je laten brengen.
Natuurlijk wordt alles ondersteund door apjes en websites van bedrijven, die graag de faciliteit bieden om alles in goede banen te leiden.
Hoe mooi is dat? Als je de deur niet meer uithoeft heeft dat vele voordelen. Je maakt geen benzine kosten, je word niet moe, je schoenen slijten minder, eigenlijk alleen maar voordelen!
Als je de deur niet meer uithoeft kom je die vervelende buurman of buurvrouw ook niet meer tegen. We blijven lekker binnen en alles wordt lekker bezorgd. Wat we thuis gaan doen? Gewoon lekker bankhangen, filmpje kijken, en een filmpje kijken, en misschien nog een filmpje kijken.

Genoeg te doen dus, wat mij altijd intrigeert is hoe restaurants het voor elkaar krijgen, om de door mij bestelde warme hap op de juiste temperatuur bij mij thuis te bezorgen.
Stel je zit in de trein, je weet over een uurtje ben je thuis. Je belt voor een pizza en laat hem over een uur bezorgen. Dan kom je thuis en je hebt eten. Ai ai vertraging, maar niet getreurd dan maar wat harder fietsen.
Als de trein eindelijk arriveert ren je naar je fiets en je sprint naar huis, je weet dat de Pizzabezorger ook al onderweg is.
Je trapt de longen uit je lijf en als je de straat inrijd zie je nog net dat de Pizza man net aan de andere kant de straat uitrijd!
Natuurlijk het gaat wel eens mis, en niet iedereen houd rekening met jouw bestelling, maar het blijft een fenomeen.

Als we 10 jaar verder zijn, zullen er mensen zijn die 20 jaar met een paar schoenen doen. Jassen idem dito het slijt niet meer. De buren en vrienden? Die spreek je alleen nog maar via Facebook of Skype. Ook weer zo’n voordeel geen overdracht meer van bacillen waar je ziek van kunt worden. De ideale wereld, al zullen er altijd mensen zijn die niet kunnen participeren in al dit moois. Er moeten tenslotte ook mensen zijn, die alles bezorgen. Maar voor de meesten van ons is het waar feest.
Geen persoonlijke contacten meer, lekker op jezelf. Visite krijg je ook niet meer lekker rustig! Is dat ons voorland? Kom op zeg, hop naar de winkel met je luie reet. Want dit kan echt niet! Het is te belachelijk voor woorden alles thuisbezorgen laten? Stop de desocialisatie van de samenleving!

Lekker voldaan en volmaakt, zelfgehaald is wat je echt raakt!

 

Eppo