12. nov, 2015

Lekkage!

Oh oh oh het is toch weer wat, de stoute jongens en meisjes uit Den Haag hebben weer wat uitgevreten.
Ze hebben gelekt, nee niet in hun luier, maar topgeheime informatie die was besproken in de commissie Stiekem. En dat mag niet, stelletje stouterts. Een pak op hun sodemieter moeten ze hebben!
Oh oh oh wat een belhamels daar in Den Haag!
Maar nu? Wie heeft het gedaan? Wie heeft de Zwarte Piet?
Sammie zegt, ik heb niks gedaan, ik zou zoiets nooooit doen!
En degene die dit heeft gedaan moeten ze keihard aanpakken!
Slobbie zegt ook dat hij het niet was, nee dit mag niet van de dominee dus doe ik dit soort dingen dan ook niet.

En zo zullen komende dagen er nog wel een paar stoutertjes langs komen om te vertellen dat hij of zij het niet hebben gedaan! Nou ik ben benieuwd, welk jongetje of meisje stout is geweest? Anders zal Zwarte Piet er wel even met de roe overheen gaan, dat zal ze leren!
In Staphorst is ook iedereen in rep en roer! Het Sinterklaas Journaal bevatte schokkende beelden over de Witte Wieven. En dat is des duivels! Ons lieve heer verbied dit ten stelligste. Hoe durven ze in Hilversum om zo het ongeluk te tarten? Weten ze dan niet dat er zo een Hellepoort open kan gaan? En dat Demonen ons zullen grijpen?
De Dominee van Staphorst weet het zeker, des Duivels en dat is het!

Maar over één ding hoor ik niets vanuit Staphorst?
Streng gelovigen kijken toch helemaal geen TV? De televisie is het oog van de Duivel, en die mag toch niet in je huiskamer kijken?
Ik heb kennelijk wat gemist, tijden veranderen, en TV kijken mag kennelijk tegenwoordig? Leuk voor de Staphorsternaren en hun kinderen.
Maar Witte Wieven? Nee daaraan hebben ze in Staphorst een broertje dood. Duivelse spoken die menig mens de stuipen op het lijf jaagden.
De Dominee houd er niet zo van, zou hij dan echt niet weten dat het maar Folklore is? Maar dat heb je met geloof, je weet het nooit zeker!

Spoken, demonen en Haagse hop, ik hou er over op!

Eppo