25. nov, 2015

Blauwtje!

De Nederlandse Belastingdienst gaat stoppen met de blauwe enveloppen?
Zo dat rijmt, hij verdwijnt de meest gehate enveloppe van Nederland!
Toen ik dat hoorde dacht ik eindelijk, hij gaat weg!
Vroeger als je thuiskwam, en je keek door het raam van je buitendeur naar binnen, zag je hem vaak al liggen, de blauwe rakker! Vaak verscholen tussen een paar gewone witte enveloppen. Met trillende handen maakte je de deur open en daarna dat vreselijke ding, “de blauwe enveloppe”. Dus u begrijpt, toen ik hoorde dat hij weg gaat, dacht ik
he he “eindelijk”. Weg met dat waardeloze vod, die angstaanjager en bangmaker, weg met dat kreng. En het gaat nu echt gebeuren!
In 1 woord zeg ik dan “hoera!”

Maar nu? Het lijkt wel of de duvel ermee speelt, hoe kan dit nu gebeuren?
Er gaan stemmen op om de blauwe enveloppe te laten blijven?
Als ik er alleen al aan denk voel ik het bloed uit mijn hoofd wegstromen, totaal dizzy wankel ik naar mijn stoel en ga zitten.
Wie wil er nou niet dat die vreselijke blauwe papierverspilling weggaat?
Ik weet het heus wel de aanslagen blijven evengoed komen.
De rekeningen van de firma Plukze uit Den Haag blijven bestaan, maar dan wel lekker digitaal! Dan kun je zelf beslissen wanneer je ze gaat bekijken! En dat moment is als je volledig geestelijk bent voorbereid!
En zo hoort het en niet anders!

En daarom word ik zo boos als er stemmen op gaan, om de blauwe brief te laten blijven. Het schijnt dat er bejaarden zijn die graag hun post in een enveloppe willen blijven ontvangen.
Ja hoor, en zeker ook nog per postkoets of trekschuit? Of in de deur gepropt door een postbode in een zwarte lakense jas met gouden knopen?
Dit is 2015 oude mensen, ga met je tijd mee. Zeg niet, dat kan ik niet want elk bejaardenhuis heeft tegenwoordig zijn internet cafe.
Bejaarden chatten de hele dag door met elkaar op hun tablets, en een goed gesprek zit er al jaren niet meer in!
En deze groep wil een enveloppe? Over mijn lijk, dat gaat niet gebeuren!
Blauwe ogen kun je krijgen! Gewoon met je bejaarden DigiD inloggen Opa en niet zo zeiken! Oke ik stel mij wat hard op maar het moet even, ook ouderen kunnen digitaal. Als ze maar willen!

DigiD is ja, en geen DigiNee!

Eppo