27. nov, 2015

Dol Dwaas Einde?

De Bijenkorf stopt met de dol dwaze dagen, en zo zullen er nog meer winkels volgen. En dat is vreselijk jammer, want het ware altijd hele fijne dagen, die dol dwaze dagen!
Vroeg opstaan en dan naar de winkel, waar een schreeuwende menigte al klaar staat om de winkel te bestormen.
Alsof het gratis word weggegeven, mensen kun je kennelijk knettergek maken, als je als winkel aankondigd dat je korting geeft!
Ik sloot altijd graag aan in de rij der veroveraars, de linie van koopjes jagers. Het gaf mij altijd een gevoel van macht.
En daar gaat het uiteindelijk allemaal om in het leven, wat kan mij die koopjes schelen. Ik genoot altijd van de macht die kon uitoefenen als koopjes jager. Het begon altijd al voor de deur, de verkoopster die het dichtst bij deur stond, keek ik altijd heel strak aan.

Daarbij maakte ik dan een gebaar zo van “jij bent voor mij”!
Het arme kind stond bij voorbaat al te trillen op haar benen.
En als de deur dan open ging had ik de spanning al zover opgevoerd, dat de verkoopsters snel wegrende als ze mij zag aankomen. He lekker begin van de dag! Daarna mijzelf een weg gebaand door kluwens gillende huisvrouwen, die allemaal denken dat ze de koop van het jaar hebben gescoord. En het maakt ze niet uit of ze iets nodig hebben, gewoon kopen, kopen, kopen, want het is bijna voor niets!
Idioterie ten top, en het mooiste is, die dodelijke blik als je dan zo’n verovering uit iemands handen trekt. Onbetaalbaar gewoon!

De idioten rennen door de winkel en ik kan gewoon lekker iemand laten struikelen of iemand uitschelden. Ze pikken het gewoon als ze maar koopjes kunnen jagen. Wat een gekken, nog nooit zo’n stelletje overspannen schapen in een hok gezien. Ook op de andere afdelingen staan verkopers te trillen als rietjes, als je opeens achter ze gaat staan en je gilt opeens waaahhhh. Springen ze zo een meter in de lucht, hilarisch gewoon. En al dat moois is niet meer, nooit meer kijken naar al die gillende keukenmeiden. Erg jammer weer maar niets aan te doen.
Ik zal het moeten doen met die paar winkelketens die nog wel een dergelijke uitverkoop organiseren! En ik zal er zijn dat is zeker!

Uitverkoop maakt gek, of ben je het al?

Eppo