7. dec, 2015

Koning Plantgraag!

Vlakbij Paleis Noordeinde in het altijd mooie Den Haag, is een wietkwekerij ontmanteld. Een wietkwekerij vlakbij ons paleis? Onze koning? Nee het zal toch niet? In gedachten zag ik onze koning al met schort voor en een gieter in de hand, tussen de planten doorlopen. Lekker de plantjes water geven, hoe mooi is het als onze koning ook een hobby heeft? En waarom niet? Het verzorgen van planten is toch niet voorbehouden aan een select groepje kwekers? Nee Willem Alexander geef jij de plantjes maar lekker water.
Maar het bleek toch niet van onze koning te zijn? Deze kwekerij?
Er waren een paar boefjes die dachten, als er ergens een plek is waar ze niet zoeken? Dan is het naast Paleis Noordeinde?

Persoonlijk zou ik het daar nooit hebben gezocht, want het is tenslotte zoiets als een overval plegen op het politie bureau. Te risicovol als je crimineel bent.
Maar deze boefjes hebben toch maar gedaan, ze hadden op één ding niet gerekend. Op onze koning! Willem keek met zijn verrekijker vanuit het raam van zijn werkkamer, en zag beide heren iedere dag langs komen. En als hij er onder de middag langs liep, hing er een penetrante geur.
Onze Willem dacht, weg ermee, en belde de politie die snel een einde maakte aan de situatie.
Zo dacht Willem, weg is weg, terwijl hij vrolijk fluitend naar de kelder van het paleis loopt. Hij doet het licht aan een opeens is daar een ruimte vol met planten, met een onwelriekende geur.

Koning Willem loopt met zijn snoeischaar tussen de planten door, “ze staan er weer mooi bij” mompelt hij.
Nog een weekje dan kunnen we oogsten, leuk toppen knippen met Max en de kids. Kunnen ze ook nog wat bijverdienen!
Gezellig hoor, kunnen ze iets leuks voor oma kopen voor onder de kerstboom. Vinden ze altijd fijn.
Waar? Nee natuurlijk niet, anders zou het van Prins Pils naar koning Wiet geworden zijn. En nee dat kan natuurlijk niet.
Maar toch, het is verdacht zo’n plantenverzameling in de buurt van het paleis?

Koninklijk paleis of mooi groen paradijs?

Eppo