8. dec, 2015

Wel of niet?

De rijk gevulde Truffelpasta van de Aldi bevat slechts 0,0006 % Truffel.
Niet veel zou u zeggen, en dat is ook zo er zit bijna niets in!
Gelukkig stinkt een Truffel nogal penetrant, dus het is misschien wel goed zo. Maar zo zijn er nog wel meer voedingsmiddelen, die meer beloven als dat ze geven. Albert Heijn kan er ook wat van, de als superfood verkochte Cranberries, blijken door de toegevoegde Ananassap zoveel suiker te bevatten, dat je er een heel weeshuis zoet mee kan houden.
Wat een nepperij allemaal, en we pikken het gewoon? Wij gaan gewoon naar de winkel en kopen die troep. Of worden we misleid door de supermarkten? Geen idee ik weet niet hoe het precies zit, maar het is best vreemd, dat we gezond willen eten, maar dat dit niet echt schijnt te lukken?

En er zijn nogal wat voedingsmiddelen die zogenaamd gezonder lijken.
Zo zijn er Light Chips, nou geloof mij er is helemaal niets gezonds aan chips! Wat dacht u van Light Pindakaas, minder vet maar net zoveel suiker. En laat suiker nou de dikmaker zijn!
En zo worden we voor de gek gehouden, inmiddels ben ik er al aan gewend. Liga melk-aardbei is zoete lulkoek, en Appelsientje halfzoet bevat maar half zoveel water. Water is wel goed voor je, maar dat krijg je niet! Maar wel dubbel zoveel suikers.
En zo gaan we maar door, we geloven er zelf in, als er maar staat half zo dit, en light zus en light zo!

We houden onszelf voor de gek, met al dat gedoe, we moeten onszelf weer eerlijke producten gunnen, wat nou light? Gewoon vol dat is het nieuwe credo. Superfoods zijn alleen super als je er niet mee klooit.
We moeten ons niet laden leiden door kreten van de fabrikanten, louter bedoelt om hun omzet te verhogen!
Gezondheid is een betrekkelijk begrip, maar wordt in de nabije toekomst steeds belangrijker. De zorg wordt steeds slechter in ons land, en als je straks niet meer gezond bent? Dan kan je het schudden.
Beetje doemdenkerij? Laten we het hopen!

Light of minder zoet? Niet voor de man die er toe doet!

Eppo